Alkol ve Madde Bağımlılığı İle Mücadele Semineri
E-GTO Online

Alkol ve Madde Bağımlılığı İle Mücadele Semineri

Gaziantep Ticaret Odası meclis üyeleri ve personelini düzenlediği seminerle alkol ve madde bağımlığı ile mücadele konusunda bilgilendirdi.

Gaziantep Devlet Hastanesi Ahmet Şireci Alkol ve Madde Bağımlılığı Tedavi ve Eğitim Merkezi (AMATEM) Sorumlu Hekimi Ferhat Sarı merkezdeki çalışmalar ve madde bağımlılığı ile ilgili Gaziantep'teki mevcut durum hakkında katılımcıları bilgilendirdi.

Madde bağımlılığının toplumun her kesimini etkileyen öncelikli bir sorun olarak ele alınması gerektiğini söyleyen Dr. Ferhat Sarı "Madde bağımlılığı çağımızın en ciddi ve kapsamlı toplumsal sorunlarından biridir. Çünkü sorun, yalnızca madde kullanan bireyi değil o bireyin içinde doğduğu aileyi, ailenin parçası olduğu toplumu ve giderek o toplumda kültürel yapı özelliklerinden ekonomik işleyişe dek tüm toplumsal evreni etkilemektedir" dedi.

Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de giderek artan bir sorun olan madde kullanımı ve bağımlılığının geleceğimizi tehdit eden bir konu olduğunu ifade eden GTO Genel Sekreter Yardımcısı Ayla Düzgören seminere ilişkin şu bilgileri verdi:

"Bildiğiniz gibi madde bağımlılığı kamuoyunda sıklıkla duyduğumuz ve ne yazık ki başta çocuklarımız olmak üzere hepimiz için büyük tehlike oluşturan bir sorun. Geleceğimizi tehdit eden bu konu Odamız meclis toplantısında da gündeme alındı. Ve o toplantıda Oda olarak farkındalık yaratmamız ve buna da kendi içimizde başlamamız gerektiğine karar verildi. O nedenle bugün değerli meclis üyelerimiz ve personelimizle bir araya geldik. Gaziantep Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzman Dr. Ömer AYKUT ve Gaziantep AMATEM Sorumlu Hekimi Dr. Ferhat Sarı bizleri Alkol Ve Madde Bağımlılığı İle Mücadele konusunda bilgilendirdi."

Gaziantep Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Uzman Dr. Ömer Aykut'un da katıldığı seminerde GTO Yönetim Kurulu Başkanı Beyhan Hıdıroğlu, Başkan Yardımcısı Sadık Koçak, Muhasip Üye M.Sami Akay, Yönetim Kurulu Üyesi Bülent Evyapan, Meclis Üyeleri ve Oda personeli yer aldı.

Eklenme : 20 Temmuz 2017 Perşembe