GTO - GAZİANTEP TİCARET ODASI
E-GTO Online

Dış İlişkiler ve Proje Geliştirme Müdürlüğü

Dış İlişkiler ve Proje Geliştirme Müdürlüğü, Gaziantep Ticaret Odası üyesi işletmelerin, Gaziantep ve bölgede faaliyet gösteren KOBİ (Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler)'lerin ulusal ve uluslararası rekabetçilik ve yenilikçilik kapasitelerinin arttırılmasına yönelik çalışmalarda bulunur.  Müdürlük bünyesinde, Gaziantep Ticaret Odası'nın;

• Uluslararası ticari ve bürokratik her türlü faaliyeti,
  • KOBİ'lere yönelik kurumsal ve mesleki eğitim organizasyonları,
  • Ulusal ve uluslararası fuar organizasyonları,
  • KOBİ'ler yönelik Yurtdışı heyet ziyaretleri,
  • Üyelerimizin geliştirilmesine yönelik GTO vizyon projeleri ile ulusal ve uluslararası fon destekli projeler ve
  • GTO Kalite ve Akreditasyon çalışmaları gibi bir çok etkinlik ve çalışma koordine edilmektedir.

Müdürlüğümüz tarafından koordine edilen ve halihazırda yürütülmekte olan projelerden bazılarını şu başlıklarla sıralamak mümkündür;

• GTO YURT DIŞI İRTİBAT OFİSLERİ
  • BÖLGE ODALARI ARASI İŞBİRLİĞİ PLATFORMU
  • KOBİLERİN ORTAK İHRACAT VE ORTAK MARKA PROJESİ
  • 41. GURUR YILI ÖDÜL TÖRENİ
  • KADIN GİRİŞİMCİLERİ DESTEKLEME OFİSİ
  • KOBİ DESTEK DANIŞMA MERKEZİ
  • GTO AKADEMİ

Bu projelere ek olarak, Avrupa Bilgi Merkezi faaliyetleri de yine Müdürlüğümüz bünyesinde yürütülmektedir. Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu tarafından, 1995 yılında başlatılan AB Bilgi Merkezleri Ağı kurma çalışmaları kapsamında ilk AB Bilgi Merkezi, 1996 yılında Gaziantep Ticaret Odası'nda kurulmuştur. 2015 yılı itibariyle AB Bilgi Merkezleri Ağı'nda 21 ilde kurulmuş olan Merkezler faaliyet göstermektedir.

Bilgi Merkezleri ve Koordinasyon Birimi, güvenilir ve tarafsız bir bilgi kaynağı olarak, Avrupa Birliği konusunda bilgilendirme, AB ile ilgili soruların yanıtlanması, halkın AB veri tabanlarına erişiminin sağlanması, uzman konuşmacıların katılımıyla, AB-Türkiye ilişkileri ve AB politikaları üzerine seminerler düzenlenmesi, yayınların halkın ilgili kesimlerine dağıtımı ve sosyal-kültürel konularda çeşitli faaliyetler düzenlemektedir.

Fuarların, şehrin tüm ekonomik ve ticari dinamiklerini harekete geçirdiği inancıyla Odamız, Hali hazırda her yıl düzenli olarak halı sektörü için yapılmakta olan "DOMOTEX TURKEY – Gaziantep Makine Halısı Fuarı" ve Mobilya ve Orman Ürünleri sektörü için yapılmakta olan "Gaziantep Mobilya Dekorasyon ve Orman Ürünleri Fuarı"na ev sahipliği yapmakta olup fuarlara yeni pazarlar yeni ziyaretçiler bulmak konusunda yoğun çabalar sarf etmektedir. Müdürlüğümüz, diğer sektörlere de yeni fuarlar kazandırmak için çalışmalarını sürdürmektedir.

TOBB Yönetim Kurulu' nun kararı ile, yürürlüğe giren ‘' Yurt içinde fuar düzenlenmesine dair usul ve esaslar'' çerçevesinde , yurt içinde düzenlenecek olan  ulusal ve uluslararası nitelikteki fuarlar ile bu fuarları düzenleyecek ve yurtiçinde  fuar düzenleme yetki belgesine sahip anonim ve limited şirketlere yönelik işlemler de müdürlüğümüz tarafından yürütülmektedir.

Müdürlüğümüz, sektörlere göre gruplandırılmış yurt içi ve yurt dışı fuar bilgilerinin ilgili sektörde yer alan firmalara duyurularının yapılması, yurt içinde veya yurt dışında fuara katılmayı planlayan firmalara destek sağlanması konusunda da üyelerimize yardımcı olmaktadır.

Müdürlüğümüz, ISO 9001 2008 Kalite Yönetim Sistemi Standardının Odamıza uygun olarak uygulanmasında birincil derecede sorumluluğa sahiptir.

Sistem kapsamında; gerekli projelerin oluşturulması, uygulanması ve sürdürülmesi sistemin performansı ve iyileştirme ihtiyaçları hakkında üst yönetime rapor sunulması, iç tetkiklerin ve dış tetkiklerin koordinasyonu, üye memnuniyet anketlerinin düzenlenmesi,  kalite hedeflerinin takibinin sağlanması,  sistemin işlemesi ve korunması için gerekli olan çalışmaları yürütülmektedir.

TOBB Akreditasyon kriterleri kapsamında Oda Stratejik Planının ve iş planlarının ve Akreditasyon Yönetim Sistemi çalışmalarının yürütülmesini sağlanmaktadır.

Müdürlüğümüz, GTO üyelerine yönelik "kurumsal gelişim" ve "mesleki eğitim" ihtiyaçlarını tespit etmekte ve buna bağlı olarak eğitim planları hazırlamaktadır. Odamız mesleki eğitim çalışmaları ve projelerinin yürütülmesi Dış İlişkiler ve Proje Geliştirme Müdürlüğü bünyesinde koordine edilmektedir.

Birim iletişim:

Birim Yetkilisi : Gülbin Çalışkantürk - Dış İlişkiler ve Proje Geliştirme Müdürü
e-mail : gulbin@gto.org.tr

İŞLEMLER