GTO BAŞKANLARI ATATÜRK’ÜN GAZİANTEP’İ TEŞRİFLERİNİN 85. YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLADI
E-GTO Online

GTO BAŞKANLARI ATATÜRK’ÜN GAZİANTEP’İ TEŞRİFLERİNİN 85. YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLADI

Gaziantep Ticaret Odası Yönetim Kurulu Beyhan Hıdıroğlu ve Meclis Başkanı Settar Konukoğlu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Gaziantep'i Teşriflerinin 85. yıl dönümünü kutladı.

Kurtuluş Savaşının öncüsü, Cumhuriyet'in kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Gaziantep'i Teşriflerinin 85. yıl dönümü münasebetiyle Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Beyhan Hıdıroğlu ve Meclis Başkanı Settar Konukoğlu, bu kutlu ve onurlu günün önemini anlatan bir mesaj yayımladı:

Ulu Önder'in Gaziantep'i teşriflerinin 85. yıl dönümünde aynı mutluluğun ve heyecanın hâlâ yaşandığını vurgulayan GTO Başkanları, "26 Ocak 1933 tarihinde Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Gaziantep'imizi onurlandırdığı ve iki Gazi'nin buluştuğu o kutlu günün 85. yıl dönümünü kutlamanın onur ve gururunu yaşıyoruz.

Kurtuluş Savaşının öncülerinden biri olan Gaziantep direnişi ve işgal kuvvetlerine karşı verilen mücadele Kuvayı Milliye ruhunun temelini oluşturmaktadır. Gaziantep işgal kuvvetlerinin üstün silah gücüne ve türlü imkânsızlıklara rağmen, hiçbir yerden yardım almadan büyük bir kahramanlık, irade ve dayanma gücü sergilemiştir.

Yiğit halkımız, tarihe mal olmuş örnek savunmasıyla Şahinbeylerin, Şehitkâmillerin, Karayılanların ve daha nice adsız kahramanın öncülüğünde, 6317 şehit verme pahasına Antep'i düşman işgalinden kurtarmış ve şehir Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Gazilik unvanıyla taçlandırılmıştır.

O zor zamanda şehrimizin vermiş olduğu mücadeleyi yakından takip eden Ulu Önder Atatürk Gaziantep'e gelerek gösterdiği direnişten ötürü Gazianteplileri tebrik etmiştir. Millî mücadele yıllarında Gazianteplilerin gösterdiği yiğitçe direniş ve kahramanca mücadele tüm yurtta kurtuluş savaşının adeta fitilini tutuşturmuştur. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, işgal altındaki vatan topraklarında düşmana karşı her şeyini ortaya koyan Antep halkını şu sözlerle anlatmıştır: ‘Ben Anteplilerin gözlerinden nasıl öpmem ki? Onlar yalnız Antep'i değil bütün Türkiye kurtardılar.'

Antep'ten yakılan özgürlük ve bağımsızlık meşalesi bütün Türkiye'yi aydınlatmıştır. Bunu birçok konuşmasında dile getiren Atatürk'e Gaziantep'i ziyaretinde yapılan törenle nüfus belgesi verilmiş ve Atatürk Gaziantep nüfusuna kaydolmuştur. Böylelikle 26 Ocak 1933 tarihinde iki Gazi ebediyen buluşmuştur. Bu onur bütün Gazianteplilerindir ve ebediyen devam edecektir. Bu duygu ve düşüncelerle bu onurlu günün coşku içerisinde kutlanmasını diler, sevgi ve saygılarımızı sunarız." dediler.

Eklenme : 26 Ocak 2018 Cuma