GTO'DA İNŞAAT,METAL, MAKİNE VE ASANSÖR SINAVLARI
E-GTO Online

GTO'DA İNŞAAT,METAL, MAKİNE VE ASANSÖR SINAVLARI

Sayın Üyemiz,

Mesleki Yeterlilik Kurumu Kanununda yapılan değişiklikle, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından belirlenecek tehlikeli ve çok tehlikeli mesleklerde çalışanların ve çalışmak isteyenlerin mesleki yeterlilik belgeleri almaları zorunlu hale getirilmiştir. İlk etapta, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından 48 meslekte mesleki yeterlilik belgesi zorunlu hale gelmiş olup, Odamızın işbirliği yapmış olduğu Yetkilendirilmiş Belgelendirme Kuruluşları aracılığı ile Mesleki Yeterlilik Sınavlarımız Odamızda devam etmektedir.

16-17-18 Haziran 2017 tarihlerinde Tehlikeli ve çok tehlikeli sektörlerde çalışanların bilgi ve becerilerinin Ulusal/Uluslararası standartlara uygunluğunun ölçülmesi ve değerlendirilmesi için ek'li listesi verilen 19 meslek dalında TOBB ve Odamız işbirliğinde Mesleki Yeterlilik Sınavı ve belgelendirilmesi yapılacak olup, 01 Ocak 2017 tarihi itibariyle Tehlikeli ve Çok Tehlike Mesleklerde, Mesleki Yeterlilik Belgesine sahip olmayan kişiler çalıştırılmayacak ve cezai müeyyideler uygulanacaktır.

Bu çerçevede ilgili sınavlara girerek mesleki yeterlilik belgesi almak isteyen kişilerin ekteki başvuru formunu doldurarak gerekli evraklarla birlikte Odamız Yetkililerine iletmelerini önemle rica ederiz.

Saygılarımızla,

Mesleki Yeterlilik Sınavları yapılacak 19 meslek dalı için Tıklayınız.

Başvuru formu için Tıklayınız

Ayrıntılı Bilgi ve Başvuru için;
Gülay Böler
Tel 0 342 220 30 30 (dahili: 121-123)
e-mail adresi;
gulayboler@gto.org.tr - onururfalioglu@gaziantepdestek.com.tr