İnşaat Sektöründe "İnşaat İşçisi "Mesleği de Teşvik Kapsamına alınmıştır

Sayın Üyemiz,

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından belirlenen tehlikeli ve çok tehlikeli mesleklerde çalışanların mesleki yeterlilik belgeleri almaları zorunlu hale getirilmiş olup, 2018  Ocak ayı itibariyle cezai müeyyideler uygulanmaya başlamıştır.  2018 Kasım ayı itibariyle İnşaat İşçisi mesleği de teşvik kapsamına alınmış olup, sınavı kazanan işçilerin sınav ve belge ücretleri işsizlik sigorta fonundan karşılanacaktır.

İnşaat İşçisi alanında ve inşaat sektörünün diğer alanlarında Mesleki Yeterlilik Belgesi almak isteyen adaylarımız için Odamızda sınavlar düzenlenecektir. Firma yetkilileri veya çalışanlarının müracaat etmesi durumunda, sınav tarihleri belirlenecektir.

Bu çerçevede aşağıda verilen inşaat alanlarında sınava girerek Mesleki Yeterlilik belgesi almak isteyen çalışanların, Odamız yetkilileri ile iletişime geçmelerini rica ederiz.

Saygılarımızla,

İrtibat: GTO Mesleki Yeterlilik Merkezi (İncilipınar Mh. GTO hizmet binası 4.kat)

Tel: 0 342 220 30 30 /125-126-127

e-mail:info@gtomym.com