Kobi Değer Kredisi Hakkında Duyuru

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından 13 bankanın katılımıyla 10.01.2019 tarihinde, yıllık cirosu 25 milyon TL'nin altında olan mikro ve küçük ölçekli işletmelere finansman imkânı sağlamak amacıyla KOBİ Değer Kredisi adında yeni kredi paketi hazırlandığı duyurulmuştur.

KOBİ Değer Kredisi Paketi kapsamında hizmet sektöründe faaliyet gösteren KOBİ'lere azami 500 bin TL, imalat ve ihracat sektöründe çalışan firmalara azami 1 milyon TL destek verilecek olup paketin toplam büyüklüğü 20 milyar TL'dir.

İlk 6 ay geri ödemesiz KOBİ Değer Kredisi için yüzde 1.54 faiz oranı uygulanacak olup ödeme 36 ay vade ile yapılacaktır.

KOBİ Değer Kredisi paketi, Ziraat Bankası, Albaraka Türk, Alternatif Bank, Denizbank, QNB Finansbank, Şekerbank, Türk Ekonomi Bankası, Halk Bankası, Vakıflar Bankası, Garanti Bankası, Vakıf Katılım, Yapı Kredi Bankası ve Ziraat Katılım Bankası ortaklığında hazırlanmış olup krediler bu bankalar aracılığıyla kullandırılacaktır.

Kredi başvuru süreci ve ayrıntıları henüz açıklanmamış olup, netlik kazandığında güncel bilgiler duyurulacaktır.

Saygılarımızla,

Gaziantep Ticaret Odası