Türkiye’nin en büyükleri içinde 26 Gaziantepli
E-GTO Online

Türkiye’nin en büyükleri içinde 26 Gaziantepli

İstanbul Sanayi Odasının (İSO) hazırladığı Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu 2016 Araştırması'na göre Gaziantep'ten 26 firma en büyük sanayi kuruluşu arasında yer aldı.

Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu Araştırması sonuçlarına ilişkin yazılı bir açıklama yapan Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Beyhan Hıdıroğlu, Gaziantep'ten 26 firmanın Türkiye'nin en büyükleri arasında yer almasından duydukları memnuniyeti dile getirerek, listede yer alan firmaları tebrik etti.

İSO 500 -2015 araştırmasında 24 firma ile yer alan Gaziantep'in bu yıl firma sayısını 26'ya yükseltmesinden mutlu olduklarını belirten Hıdıroğlu, Gaziantep'in ülke ekonomisinin lokomotif kenti olmaya ve başarılarla anılmaya devam ettiğini söyledi.

12 firma yerini üst sıralara taşıdı

26 firmadan 12'sinin geçen yılki yerlerini üst sıralara taşıdığını belirten Hıdıroğlu, şöyle devam etti: "Gaziantepli firmalar sadece listede yer almak, sayılarını artırmakla kalmadı. 2015 yılı araştırmasına göre listede yer alan 12 Gaziantepli firma 2016'da yerini üst sıralara taşımayı başardı. 5 firmamız da listede ilk kez yer aldı. Firmalarımıza başarılarının devamını diliyor, ülke ve kent kalkınmasına verdikleri destek için teşekkür ediyorum."

İhracatımızın üçte birini gerçekleştiriyorlar

Gaziantep ihracatının üçte birini İSO 500'de yer alan 26 firmanın gerçekleştirdiğine dikkat çeken Hıdıroğlu, " Listede yer alan 26 firmamızın toplam ihracatı 2,1 milyar dolar yani yaklaşık Gaziantep ihracatının üçte biri. Üreten, istihdam sağlayan, ihracat yaparak Gaziantep'e ve Türkiye'ye ekonomik katkı sağlayan firma sayımızın daha da artmasını umut ediyoruz. Firmalarımız ülkemizin ve bulunduğumuz coğrafyanın içinden geçtiği zor sürece rağmen, yaşadıkları ekonomik, siyasi, sosyal, jeopolitik sıkıntılara rağmen yılmadan özveri ile çalışarak başarıya ulaştılar  " dedi.

Eklenme : 05 Haziran 2017 Pazartesi