Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz?

Gaziantep Ticaret Odası olarak siz üyelerimize verdiğimiz hizmetler ile ilgili her türlü bilgi ve dokümana ilgili sayfalardan ulaşabilirsiniz. Lütfen ilgilendiğiniz konu ile ilgili sayfayı ziyaret ediniz.

veya lütfen aşağıdaki hizmet numarası ile irtibata geçiniz.

Destek Hattı

0850 205 27 27

GTO Online işlemlere hoşgeldiniz
Lütfen sisteme giriş yapınız..

Giriş Yap
İletişim

Telefon

0850 205 27 27

Adres

İncilipınar Mahallesi Ticaret Odası Hizmet Kompleksi Şehitkamil Gaziantep / TÜRKİYE

"BİRLİKTE BAŞARALIM"

Haberler

BÜYÜK KONGRE BAŞLADI

100 akademisyenle 3 gün boyunca devam edecek olan ve 13 oturumda 56 bildirinin yayınlanacağı, 8 tematik sunum ve 5 konferans gerçekleştirileceği Kongre, 4 Mayıs Cumartesi akşamı Mahfi Eğilmez’in “2019 Yılı Ekonomik Görünümü: Güncel Analiz” konferansı ile

Ekonominin kent ve inşaat sektörü ile ilişkilerinin bilimsel çerçevede ve kapsamlı bir şekilde tartışılacağı ve 3 gün sürecek olan “Kent, İnşaat ve Ekonomi Kongresi” bugün başladı.

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) ve TMMOB Mimarlar Odası Gaziantep Şubesi iş birliği, GTO Destek MYM ve GETHAM katkılarıyla düzenlenen Kongrenin açılışına Gaziantep Valisi Davut Gül, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, akademisyenler ve çok sayıda ilgili katıldı.

YILDIRIM: Gaziantep bulunduğu kıtaya sığmayacak kadar büyük bir kent

Kongrenin açış konuşmasını yapan GTO Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Yıldırım, ekonomik gelişmelerin inşaat ve kent ekseninde değerlendirileceği en uygun platformun Gaziantep olduğunu söyledi.

Yıldırım, “Gaziantep ekonomik gelişmelerin inşaat ve kent ekseninde değerlendirileceği en uygun platform çünkü bu burası kentleşmenin hızlı, nüfusun yoğun, ekonominin güçlü olduğu, gelecek hedefleri olan bir şehir. Çünkü Gaziantep aslında bir kıtaya sığmayacak kadar büyük bir şehir” dedi.

Sınır ülkelerinin en büyük tedarikçisinin Gaziantep olduğunu belirten Yıldırım, Gaziantep’in bu ülkelerin yeniden inşasında da rol alacağını söyleyerek şöyle devam etti : “Umut ederim yakın gelecekte Suriye’de barış sağlanır. Barış sağlandığında, sular durulduğunda, güvenlik tesis edildiğinde de insanların başını sokacak çatıya, okula, hastaneye, yola ihtiyacı olacak. Şimdi nasıl ki biz o insanların temel ihtiyaçlarının tedarikçisiysek, vatanından ayrılmak zorunda kalanlara nasıl kucak açtıysak, gelecekte ihtiyaçları olacak okulu, hastaneyi, yolu da biz yapacağız”

Yıldırım, “Buradaki değerli bilim insanları ve işinin uzmanları ile Ortadoğu’nun yeniden inşasında Gaziantepli girişimcilerin üstleneceği rol için bir yol haritası belirlenmesini umut ediyorum” dedi.

GİRİŞKEN: Şehrimiz ve ülkemiz için önemli sonuçlar çıkacak

Mimarlar Odası Gaziantep Şubesi Başkanı Özgür Girişken ise yaptığı konuşmada, kongrenin şehir ve ülke için önemine değinerek şunları ifade etti: “İçinde bulunduğumuz durumu ne küçük bir sorun ne de içinden çıkılamayacak bir sorun olarak görüyoruz. Aşılamayacak hiçbir sorun olmadığı gibi çözüm için teşhise ve teşhisin kabul edilmesi gerekiyor. Kongrede doğru konu başlıklarının belirlenmesi ve doğru soruların sorulması önemsendi. Bu kongrenin hem Gaziantep hem de ülkemiz açısından önemli sonuçlar vereceğini umut ediyorum.”

ŞAHİN: Amacımız dünya şehirleri ile rekabet edebilmek

Sınırların kalktığı bir dönemde olunduğuna dikkat çeken Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin amaçlarının dünya şehirleri ile rekabet etme gücünü arttırmak olduğunu belirtti.

Şahin şöyle devam etti: “"Bizler bu şehrin rekabet gücünü arttırmanın gayreti içerisindeyiz. Şu anda sanayi ve turizm şehri olarak, lezzetin başkenti olarak, kongre turizmi adına bölgede en güçlü lider ve parlayan yıldız Gaziantep olacaktır. Her sabah kalktığımızda büyük bir rekabetle karşı karşıyayız. Bu rekabeti iyi yönetmek zorundayız. Şehir kalkınmasında riskleri, fırsatları ve analizleri çok iyi belirlememiz gerekiyor. Lojistik olarak baktığımız zaman birçok dezavantajın avantaja dönüştürüldüğünü görüyoruz. İmkânlarımızı fırsata dönüştürüp şehirler yarışında Gaziantep’i hak ettiği noktaya getirmemiz gerekiyor.”

GÜL: Gaziantep kongre turizminde daha ileriye gitmeli

Gaziantep Valisi Davut Gül ise inşaat sektörünün ekonomiyi doğrudan ilgilendirdiğini vurgulayarak, "Özellikle turizmin yılın tamamına yayılması konusunda Gaziantep’in kongre turizmi anlamında ileriye gitmesi lazım. Suriye’de taşlar yerine oturduğunda ve Suriye’nin inşasında Gaziantep’te üretilen ürünler daha çok kullanılacak. İnşaat sektörü bütün ekonomiyi etkiliyor” diye konuştu.

100 akademisyenle 3 gün boyunca devam edecek olan ve 13 oturumda 56 bildirinin yayınlanacağı, 8 tematik sunum ve 5 konferans gerçekleştirileceği Kongre, 4 Mayıs Cumartesi akşamı Mahfi Eğilmez’in “2019 Yılı Ekonomik Görünümü: Güncel Analiz” konferansı ile kapanacak.

Diğer Haberler [Tüm Haberler]