Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz?

Gaziantep Ticaret Odası olarak siz üyelerimize verdiğimiz hizmetler ile ilgili her türlü bilgi ve dokümana ilgili sayfalardan ulaşabilirsiniz. Lütfen ilgilendiğiniz konu ile ilgili sayfayı ziyaret ediniz.

veya lütfen aşağıdaki hizmet numarası ile irtibata geçiniz.

Destek Hattı

0850 205 27 27

GTO Online işlemlere hoşgeldiniz
Lütfen sisteme giriş yapınız..

Giriş Yap
İletişim

Telefon

0850 205 27 27

Adres

İncilipınar Mahallesi Ticaret Odası Hizmet Kompleksi Şehitkamil Gaziantep / TÜRKİYE

"BİRLİKTE BAŞARALIM"

16 MESLEK DALINDA DAHA "MESLEKİ YETERLİLİK BELGESİ" ZORUNLU OLDU

16 MESLEK DALINDA DAHA "MESLEKİ YETERLİLİK BELGESİ" ZORUNLU OLDU

Sayın Üyemiz;

Kuaför ve Güzellik Uzmanı mesleklerinin de arasında bulunduğu 16 meslekte 1 Ocak 2023'ten itibaren Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) tarafından verilen "Mesleki Yeterlilik Belgesi" şartı aranacak.

Eğitim ve istihdam arasındaki uyumu sağlama görevini yerine getiren Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına bağlı MYK, nitelikli insan kaynağının oluşması için 16 meslekte daha Mesleki Yeterlilik Belgesini 1 Ocak 2023’ ten itibaren zorunlu hale getirmiştir. 

Bu nedenle; söz konusu 16 meslek dalı arasında bulunan ve Odamız Mesleki Yeterlilik Merkezi tarafından belgelendirilmesi yapılan Kuaför ve Güzellik Uzmanlığı mesleklerinde faaliyet gösteren/gösterecek şahısların Mesleki Yeterlilik Belgesine sahip olmaları gerektiğini bilgilerinize sunarız.

 

Not: 01.01.2023 tarihinden itibaren aralarında Kuaför ve Güzellik Uzmanlığı mesleklerinin de bulunduğu 16 meslekte mesleki yeterlilik belgesi olmayanlar çalışamayacak.

Kuaför veya Güzellik Uzmanlığı Mesleki Yeterlilik Belgesi almak için;

İletişim: GTO Mesleki Yeterlilik Merkezi (İncilipınar Mh. GTO hizmet binası 4.kat)

Tel: 0552 832 88 27