DESTEK YÖNETİM SİSTEMİ

Sayın Üyemiz,

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinden gelen yazıda ;

Ticaret Bakanlığı tarafından yürütülmekte olan Dahilde İşleme Rejimi, Hariçte İşleme Rejimi, Vergi  Resim Harç İstisnai Belgeleri ve Belgesiz İhracat Kredileri ile mal ve hizmet ihracatına yönelik devlet desteklerine ilişkin başvuru, değerlendirme ve sonuçlandırma süreçlerinin 01/01/2020 tarihinde itibaren Destek Yönetim Sistemi (DYS) üzerinden yürütülmesi usulüne geçilmiştir.

Mal ihracına yönelik devlet desteklerini düzenleyen Karar ve Tebliğ'lerin mer'i Genelgelerinin yürürlüğünün 30 Eylül 2020 (bu tarih dahil) tarihine kadar uzatıldığı bildirilmişti.

Bu defa Ticaret Bakanlığı'ndan alınan yazıda, muhtelif sebeplerden dolayı ilgili mevzuatta gerekli değişiklik yapılmak kaydı ile mal ihracatına yönelik devlet desteklerini düzenleyen Karar ve Tebliğ'lerin mer'i Genelgelerinin yürürlüğünün 31/12/2020 (bu tarih dahil) tarihine kadar uzatılmış olduğu ve söz konusu Genelgelerin Ticaret Bakanlığı'ın internet sitesinde yayımlandığı belirtilmektedir.

Bilgilerinize sunarız...