Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz?

Gaziantep Ticaret Odası olarak siz üyelerimize verdiğimiz hizmetler ile ilgili her türlü bilgi ve dokümana ilgili sayfalardan ulaşabilirsiniz. Lütfen ilgilendiğiniz konu ile ilgili sayfayı ziyaret ediniz.

veya lütfen aşağıdaki hizmet numarası ile irtibata geçiniz.

Destek Hattı

0850 205 27 27

GTO Online işlemlere hoşgeldiniz
Lütfen sisteme giriş yapınız..

Giriş Yap
İletişim

Telefon

0850 205 27 27

Adres

İncilipınar Mahallesi Ticaret Odası Hizmet Kompleksi Şehitkamil Gaziantep / TÜRKİYE

"BİRLİKTE BAŞARALIM"

FAS TARAFINDAN GÜMRÜK VERGİLERİNİN ARTTIRILMASI

FAS TARAFINDAN GÜMRÜK VERGİLERİNİN ARTTIRILMASI

Sayın ihracatçı üyelerimiz,

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinden gelen yazıda;

Rabat Ticaret Müşavirliği Kazablanka Ofisi'nden alınan yazıda ülkemiz ile Fas arasında yürürlükte olan Serbest Ticaret Anlaşmasının 17'nci maddesine göre; ülkemizden ithali gerçekleşen bazı nihai tekstil ve hazır giyim ürünlerine karşı 31 Aralık 2021 tarihine kadar MFN oranının %90'ı oranında gümrük vergisinin Fas tarafından yürürlüğe konulduğu hatırlatılmaktadır.

Yazıda devamla, bu defa , Fas Gümrük ve Dolaylı Vergi İdaresi'nin internet sitesinde yayımlanan 27 Temmuz 2020 tarihli ve 6074/211 sayılı sirkülerde özetle ; 27 Temmuz 2020 tarihli ve 6903 sayılı Fas Resmi Gazetesinde yayımlanan "2020 Yılı Değiştirilmiş Finans Kanunu" uyarınca , ortak vergi rejimi kapsamında % 30 oranına tabi olan tüm ürünler için ithalat vergisinin %40'a yükseltilmesinin öngörüldüğü belirtilmektedir.

Bu kapsamda, Türkiye'den ithali gerçekleşen ve %30 oranına tabi olan tekstil ve hazır giyim ürünlerine karşı uygulanan verginin 27 Temmuz 2020 tarihinden itibaren %40 oranı baz alınarak hesaplanacağı, sirkülerin ekinde Türkiye menşeli ve korunma önlemine tabi olan ürünlerin yeni uygulamaya göre güncellenmiş listesine yer verildiği hususları belirtilmektedir.

Bilgilerinize sunarız...