GAZİANTEP'TEKİ KÜÇÜK VE ORTA ÖLÇEKLİ İŞLETMELERE (KOBİ) DESTEK

Sayın Üyemiz,

BM’ye bağlı Uluslararası Göç Örgütü (IOM)’in , Gaziantep'te imalat sektöründeki Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler (KOBİ'ler) için açmış olduğu İşletme Kalkınma Fonu (EDF) teklif çağrısı ile ilgili detaylı bilgi aşağıda verilmiştir.

IOM, KOBİ'lere 5.000 - 20.000 USD arasında değişen miktarlarda hibeler sağlayacaktır. Bu mali destek, ihtiyaçların değerlendirilmesine, seçilen KOBİ'lerin istihdam yaratma potansiyeline ve bir iş planına dayanacaktır.

Bu proje, IOM'in Gaziantep ilinde COVID-19'dan etkilenen imalat sektöründeki KOBİ'lerin ekonomik iyileşmeye ve dayanıklılıklarını artırmaya katkıda bulunma çalışmalarının bir parçasıdır.

Başvuru sahipleri için uygunluk kriterleri aşağıdadır:
  • 5 ile 50 arasında çalışanı olmalıdır.
  • Gaziantep ilinin Şahinbey ve Şehitkamil ilçelerinde kayıtlı ve faaliyet gösteriyor olmalıdır.
  • Aşağıda belirtilen alt sektörlerle sınırlı olmamak üzere öncelik verilen imalat sektöründe faaliyet göstermelidir: Tekstil, Halı, İplik, Konfeksiyon, Gıda, Ayakkabı, Makine ve Metal, Atık geri kazanımı, Plastik ve Kimya
  • En az 5 yıldır faaliyette bulunuyor olmalıdır.
  • COVID-19 salgını sırasında operasyonlara devam etmiş olmalıdır.
  • İşletme bir Türk veya Suriye vatandaşına ait olmalıdır.
  • Resmi olarak hem Türk hem de Suriye vatandaşlarını istihdam ediyor olmalıdır.
Başvuru formları ve başvuru süreci Türkçe ,İngilizce ve Arapça olarak ekte verilmiştir.

Son Başvuru Tarihi: 12 Ekim 2020, Pazartesi

Daha fazla bilgi için ;