İnsansız Hava Aracı İHA-1 Ticari Pilot Eğitimi

GTO MESLEKİ YETERLİLİK MERKEZİ

GELECEĞİN MESLEĞİ İÇİN KAPILARI ARALIYOR

Günümüzde tarımdan, enerjiye, haritalamadan, çevre bilimine kadar bir çok alanda kullanılan İnsansız Hava Araçları (İHA) pilotluğunun “Geleceğin 100 Mesleği” arasında olduğunu biliyor musunuz?

Siz de İHA-1 Pilotu olup, geleceğin mesleğine sahip olabilirsiniz…

Yapmanız gereken tek şey GTO Destek MYM ve DRONETÜRK işbirliğinde düzenlenen "İHA-1 Ticari Pilotluk Eğitimi"ne katılmak!

EĞİTİM İÇERİĞİ:

1. GÜN

• İHA Tanımı (3 Saat)
  • Hava Hukuku ve Sorumlulukları (6 Saat)

2. GÜN

• Hava Aracı, Uçuş Dinamiği ve Uçuş Prensipleri (4 Saat)
  • Meteoroloji (2 Saat)
  • ATC Usulleri ve Havacılık Frezyolojisi (3 Saat)

3.GÜN

• Seyrüsefer ve Operasyon (5 Saat)
  • Kumanda Edilebilir Sistemler (4 Saat)

4. GÜN

• İtki Sistemleri (3 Saat)
  • Aviyonik Sistemler (3 Saat)
  • Bakım ve Onarım (3 Saat)
  • Pratik Eğitim

EĞİTİM İLE İLGİLİ ÖNEMLİ NOTLAR

• Eğitim, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından İHA pilot eğitimi vermek için yetkilendirilmiş bir kuruluş olan DRONETÜRK tarafından verilecektir.
      • Katılımcılar yapılacak eğitim sonrasında Sivil havacılık Genel Müdürlüğü onaylı İHA-1 Ticari Pilot Ehliyeti sahibi olacaktır.
      • İHA 1 eğitimi aldığınızda, 4 kilogram ağırlığa sahip cihazlardan 25 kilogram ağırlığa kadar olan cihazları ticari amaçla kullanabileceksiniz.
      • Alacağınız ehliyet E-Devlet sistemi üzerinden görüntülenecektir.
      • Kursumuza drone getirmenize gerek yoktur.
      • 15 yaş üstü herkes bu eğitimi alarak gerekli belgeye sahip olabilir.

ÜCRET VE ÖDEME BİLGİSİ

• Eğitim bedeli 1.000,00 TL'dir ve nakit olarak elden ilk gün alınacaktır.
      • Başvuruya kimlik yerine öğrenci kartını yükleyen ya da 18 yaşın altıda olan kişilere %30 indirim uygulanarak 700 TL alınacaktır.

LÜTFEN DİKKAT!

• Sisteme yükleyeceğiniz vesikalık fotoğraf ehliyetinize basılacaktır. Vesikalık formatında olmayan resimlerde ehliyetiniz geçersiz sayılabilir. Fotoğrafınızı sonradan değiştirme imkânı bulunmamaktadır.
    • Vesikalık resim bulamama halinde düz duvar önünde vesikalık gibi telefonunuzla düz bakarak yakından çektiğiniz bir resim de kullanılabilmektedir.
    • SHGM Kurs yoklamalarını 2 gün öncesinden aldığı için kaydınızı son güne bırakmamanız gerekmektedir.

İletişim Bilgileri:

Mesleki Yeterlilik Merkezi - 0 (342) 220 30 30 (126-127)

Kayıt Olmak İçin Aşağıdaki Formu Doldurunuz.