KAĞITSIZ İHRACAT UYGULAMASI HAKKINDA

Sayın İhracatçı Üyemiz,

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinden almış olduğumuz yazıda “Kağıtsız İhracat” uygulaması kapsamında mavi ve yeşil hatta işlem gören beyannameler ile ilgili BİLGE Sisteminde düzenlenme yapıldığı açıklanmıştır.

Yazıda devamla, konu hakkındaki pilot uygulamanın 22.02.2021 tarihinde Ankara Gümrük Müdürlüğünde gerçekleştirileceği ve uygulamanın 03.03.2021 tarihinde tüm gümrük müdürlüklerinde yaygınlaştırılacağı hususunda bilgi verilmektedir.

Konu hakkında Ticaret Bakanlığı Gümrükler Genel Müdürlüğünün yazısı ekte olup gereğini bilgilerinize rica ederiz.