KİMYASAL DEĞERLENDİRMEDE 2. ETAP EĞİTİMLERİ BAŞLIYOR

KİMYASAL DEĞERLENDİRME UZMANI VE GÜVENLİK BİLGİ FORMU HAZIRLAYICISI 2. ETAP EĞİTİMLER BAŞLIYOR

Sayın ilgili

GTO Mesleki Yeterlilik Merkezi Kimyasal Değerlendirme Uzmanı” ve “Güvenlik Bilgi Formu Hazırlayıcısı alanlarında Çevre ve Şehircilik Bakanlığının yayımlamış olduğu yönetmelikler kapsamında eğitim kuruluşu olma statüsü elde ederek, aynı zamanda Türk Akreditasyon kurumundan Akredite bir belgelendirme kuruluşu olmuştur.

‘’Kimyasal Değerlendirme Uzmanı” ve “Güvenlik Bilgi Formu Hazırlayıcısı eğitimlerin amacı;

İnsan sağlığı ve çevrenin yüksek düzeyde korunmasını sağlamak, maddelerin zararlarının değerlendirilmesine yönelik alternatif yöntemleri özendirmek, rekabeti ve yeniliği artırmak üzere kimyasalların kaydı, değerlendirilmesi, izni ve kısıtlanmasına ilişkin idari ve teknik usul ve esasları düzenlemesini hedeflemektir.

Geçtiğimiz günlerde ilk etabını düzenlediğimiz eğitimler sonrasında adaylar sınavlara alınarak Kimyasal Değerlendirme Uzmanı” ve “Güvenlik Bilgi Formu Hazırlayıcısı belgelerine sahip olmuşlardır.

EĞİTİM İÇERİĞİ ŞU ŞEKİLDEDİR;

1) Kimyasalların Yönetimi

2) Mevzuat

3) Madde ve karışımları

4) Kimyasallar- İnsan sağlığı risk değerlendirmesi

5) Kimyasallar- Çevresel risk değerlendirmesi

6) Maruz kalma senaryoları

7 a) Kimyasal Güvenlik Değerlendirmesi (KGD)

7 b) Kimyasal Güvenlik Raporu (KGR)

8) Güvenlik bilgi formu hazırlanması için gereklilikler

Bu bağlamda kısıtlı kontenjan ile 2.etabını düzenleyeceğimiz eğitim ve sınavlara girerek belge almak ya da eğitim almak isteyen kişilerin;

Odamız yetkilileri ile iletişime geçmeleri ya da https://gto.org.tr/tr/f/170.html sitemizden ön kayıt başvuru yapılması rica olunur.

BİLGİ;

GTO Mesleki Yeterlilik Merkezinin  Kimyasal Değerlendirme Uzmanı” ve “Güvenlik Bilgi Formu Hazırlayıcısı alanlarında Türk Akreditasyon kurumundan Akredite  bir kuruluş  olması nedeniyle; KOSGEB bünyesinde firmalara  verilen KOSGEB DESTEKLERİNDEN ( %70 oranın da ve  üst limit 2.500 TL’yi aşmayan)  eğitim desteklerinden faydalanabilecekler.

Detaylı bilgi için: https://www.kosgeb.gov.tr/site/tr/genel/destekdetay/6798/isletme-gelistirme-destek-programi sitesinden ulaşabilirsiniz.

Saygılarımızla,

İrtibat: GTO Mesleki Yeterlilik Merkezi (İncili pınar Mah. GTO hizmet binası 4.kat)- Tel: 0 342 220 30 30 /126-127

e-mail:info@gtomym.com

web sitesi: http://www.gtomym.com