KOSGEB Yeşil Dönüşüm Destek Programı

Sayın Üyemiz,

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) tarafından küçük ve orta ölçekli işletmelere yönelik KOBİ Yeşil Dönüşüm Destek Programını başlatılmıştır. Bu destek ile işletmelerin enerji etüdü maliyetleri ile etüt sonucu önerilen değişiklikler doğrultusundaki giderlerin bir kısmı KOSGEB tarafından karşılanacaktır.

Yeşil Dönüşüm Destek Programı ile KOBİ'lerin yeşil dönüşüm konusunda mevcut durumlarının tespit edilerek sorun ve ihtiyaçlarının belirlenmesi, gerekli stratejilerin oluşturulması, kapasitelerinin geliştirilmesi ve öncelikli ihtiyaçlarının karşılanması amaçlanmaktadır.

Program, Enerji Motorları Desteği ve Verimlilik Artırıcı Destek olarak iki ayrı modüle sahiptir. KOBİ'ler
Enerji Motorları Desteği kapsamında 100 bin, Verimlilik Artırıcı giderleri içinse 400 bin liraya kadar destek
alabilecektir.

Yeşil Dönüşüm Destek Programına ilişkin detaylara ekte yer alan bilgi notundan ulaşabilirsiniz.