MISIR'A İHRACATTA ACID SİSTEMİ

Sayın Üyemiz,

Bilindiği üzere Mısır'da 1 Ekim 2021 tarihi itibarıyla Gönderi Ön Kontrol Bilgi Deklerasyon Sistemi (ACID) uygulanmaya başlamış ve Mısır'a ihracat yapacak firmalarımıza bu sisteme kaydolma zorunluluğu getirilmiştir.

Ancak, ACID'in uygulama platformu olan NAFEZA'dan yapılan son açıklamaya göre halihazırda Mısır'a ihracat gerçekleştirip Cargo-X'i kullanmayan firmalar yüzünden Mısırlı ithalatçıların zarar ettiği belirtilmiş ve bu sebeple 15 Şubat 2022 itibarıyla ACID kural ve uygulamalarıyla uyum göstermeyen ihracatçılar için ACID numarasının oluşturulmasının durdurulacağı beyan edilmiştir.

Mısır'a ihracat gerçekleştiren firmalarımızın konuya hassasiyet göstermeleri gerektiğini bilgilerinize sunarız.

Konuya ilişkin detaylı bilgilere aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz.

NAFEZA

ACID Sistemi-I