OTTAWA Ticaret Müşavirliği Yazısı Hakkında

Sayın Üyemiz,

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB)  tarafından Odamıza iletilen 24.12.2019 tarihli  yazıda Ticaret Bakanlığı'nın Ottowa Ticaret Müşavirliği'nden aldığı yazıya atıf yapılarak son dönemde giderek artan bir şekilde dolandırıcılık amacıyla bazı internet hesaplarından vatandaşlarımıza yönelik olarak Kanada'da çalışmak üzere yüksek ücretli iş tekliflerinin yapıldığı ve akabinde vize veya iş başvuru ücreti adı altında ödeme yapmalarının istendiği belirtilmektedir. Vatandaşların talepleri çerçevesinde yapılan araştırmalar neticesinde bu tür tekliflerin tamamının dolandırıcılık amaçlı olduğunun tespit edildiği ifade edilerek, bilgi ve konunun ilgili üyelerimize duyurulması istenmektedir.

Bilgilerinize sunarız.

Saygılarımızla.