PRİM ÖDEME SÜRELERİNİN ERTELENMESİ HAKKINDA DUYURU

Sayın Üyemiz,

Devletimizin Korona virüs (COVID-19) ile mücadele kapsamında aldığı önlemler çerçevesinde Hazine ve Maliye Bakanlığınca mücbir sebep halinde olduğu kabul edilen işverenlerin prim ödeme sürelerinde ertelemeye gidilmiştir.

Bu bağlamda;

✓2020/Nisan ayı sonuna kadar ödenmesi gereken 2020/Mart ayına ait sigorta primlerinin ödeme süresi, 2/Kasım/2020 tarihine,

✓ 2020/Mayıs ayı sonuna kadar ödenmesi gereken 2020/Nisan ayına ait sigorta primlerinin ödeme süresi, 30/Kasım/2020 tarihine,

✓ 2020/Haziran ayı sonuna kadar ödenmesi gereken 2020/Mayıs ayına ait sigorta primlerinin ödeme süresi, 31/Aralık/2020 tarihine ertelenmiştir.

Konuya ilişkin detaylı bilgiye ekte yer alan T.C. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı tarafından Odamıza iletilen “Prim Ödeme Sürelerinin Ertelenmesi Hakkında Duyuru” metninden ulaşabilirsiniz.