TİCARİ UYUŞMAZLIKLARDA ARABULUCULUK SEMPOZYUMU
- Kategori: GTO Duyuruları
- 21 Nisan 2017
Sayın Üyemiz
Çağdaş Hukuk sistemlerinin vazgeçilmez bir unsuru olan alternatif uyuşmazlık çözüm yöntemleri ile uyuşmazlıklar; kısa sürede daha az giderle ve tarafların daha yüksek bir memnuniyeti ile çözülebilmektedir. Her ülkenin kültürüne, deneyimlerine ve hukuk sistemine göre farklılık göstermekle birlikte, hukuk düzenlerinde uyuşmazlıkların alternatif çözüm yöntemleri aracılığı ile giderilmesinin oranı &49; 98'lere kadar çıkmaktadır.
Ticaretin her alanında ve işçi-işveren arasında çıkan uyuşmazlıkların, aslında kültürümüzde eski zamanlardan beri var olan bu müessese sayesinde kazan-kazan ilkesiyle çözülebilmesi iş aleminin de önünü açmakta önemli bir adım teşkil etmektedir.
Bu kapsamda 28 Nisan 2017 Cuma günü 09:30 – 17:30 arasında Hasan Kalyoncu Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezinde yargı sistemimizin en başta gelen sorunu olan iş yükünün azaltılması yolunda arabuluculuk müessesesinin hem ülkemiz hem de yurtdışı uygulamalarının tartışılacağı "Ticari Uyuşmazlıklarda Arabuluculuk ve Arabuluculukta Avukatın Rolü" konulu sempozyum düzenlenecektir.
Sempozyum programı aşağıda sunulmuş olup, bilgilerinize sunulur.
Saygılarımla,
Figen ÇELİKTÜRK Genel Sekreter V.