TÜRKİYE – IRAK TİCARET & YATIRIM ZİRVESİ

TÜRKİYE – IRAK TİCARET & YATIRIM ZİRVESİ
30 HAZİRAN - 01 TEMMUZ 2019 ERBİL / IRAK

Sayın Üyemiz,

Türkiye Irak Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği’nden (TISİAD) aldığımız bir yazıda; TISİAD ve IKBY İthalatçılar ve İhracatçılar Birliğinin ortaklaşa düzenlediği IKBY Başbakanı himayesinde 30 Haziran - 01 Temmuz 2019 tarihleri arasında Ticaret Bakan Yard. Sayın Rıza Tuna Turagay ve Mersin Valisi Sayın Ali İhsan Su’nun katılacağı Erbil şehrinde “1. Türkiye-Irak (IKBY) Ticaret ve Yatırım Zirvesi” programı düzenlendiği bilgisi iletilmiştir.

IKBY’nin 4 ilinin genel tanıtımı, stratejik konumunun değerlendirileceği, başbakan ve önemli bakanlarla görüşme ve B2B görüşmelerini de içeren zirve programı ekte sunulmuştur. Türkiye’nin en önemli ticaret partneri olan Irak devletinde yatırım ve iş fırsatlarını değerlendirmek isteyen iş insanlarının katılımı beklenmektedir.

Hububat, Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri, Kimyevi Maddeler ve Mamulleri, Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri sektörleri yanı sıra, ihracatımızın düşük seviyede seyrettiği ve geliştirilmesinde fayda görülen Mücevher, Gemi ve Yat, Süs Bitkileri ve Fındık sektörleri ile Irak'ın dünya genelinden tedarik ettiği ve bir önceki yıla göre ithalatını en çok artıran sektörlerden olan Otomotiv, Makine ve Zeytin ve Zeytinyağı ürünleri sektörleri başta olmak üzere, uluslararası standartlara uygun ürünler imal ve ihraç eden firmaların katılımlarında fayda görülmektedir.

Katılmak isteyen üyelerimizin Ek 3’deki kayıt formunu doldurarak en geç 17 Haziran 2019 tarihine kadar TISİAD’a iletmeleri gerekmektedir. Program- Kayıt Formu - Davetiye Aşağıdaki ekte bulunmaktadır.

Bilgilerinize sunarız.