Ürdün&39;e Gerçekleştirilecek İhracat İşlemleri Hakkında
- Kategori: GTO Duyuruları
- 7 Aralık 2018
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinden tarafımıza gönderilen yazıda ülkemiz ile Ürdün arasında var olan Serbest Ticaret Anlaşması (STA) ‘nın üst düzeyde gerçekleştirilen tüm girişimlere rağmen Ürdün tarafından feshedildiği belirtilmiştir.
Ürdün Sanayi, Ticaret ve Tedarik Bakanlığı tarafından 21 Ekim 2018 tarihinde Ürdün Sanayi ve Ticaret Odalarına gönderilen resmi yazıda 22 Kasım 2018 tarihi itibariyle Türkiye’den yapılan ithalatta üçüncü ülkelere karşı uygulanan gümrük vergilerinin geçerli olacağı duyurusunun yapıldığı kaydedilmiştir.
Bu itibarla, 22 Kasım 2018 tarihinden itibaren Ürdün’e gerçekleştirilecek ihracat işlemlerinde Menşe ve Dolaşım Belgeleri Otomasyon Sistemi ( MEDOS) üzerinden veya manuel olarak tercihli ticarette kullanılan menşe belgeleri
( EUR.1 Dolaşım Belgesi ve EUR. MED Dolaşım Belgesi ) düzenlenemeyecektir.