VERBİS’E KAYIT SÜRESİ UZATILDI
- Kategori: GTO Duyuruları
- 27 Aralık 2019
VERBİS’E KAYIT SÜRESİ UZATILDI
Sayın Üyemiz,
Bilindiği üzere 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanununun 16. maddesi gereği, kişisel verileri işleyen gerçek ve tüzel kişiler, veri işlemeye başlamadan önce Veri Sorumluları Siciline kaydolmak zorundadır.
Şeffaflık ve hesap verebilirlik özelliği ile ön plana çıkan kısa adı VERBİS olan Veri Sorumluları Sicil Bilgi Sistemine kayıt ve veri girişi yükümlülüğünün yerine getirilmesi için Kişisel Verileri Koruma Kurulu tarafından belirlenen tarihler Odamızın da yoğun çabaları neticesinde 6 ay uzatılmıştır.
Siz değerli üyelerimizin talepleri doğrultusunda Odamızca her fırsatta dile getirdiğimiz ve gerek yazışma ile gerekse sözlü olarak her kademede girişimlerde VERBİS kayıtları için belirlenen tarihlere ilişkin özet tablo aşağıda sunulmuş olup detaylı bilgilere aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.
VERİ SORUMLULARI |
SON TARİH |
Yıllık çalışan sayısı 50’den çok veya yıllık mali bilanço toplamı 25 milyon TL’den çok olan veri sorumluları |
30.06.2020 |
Yurtdışında yerleşik veri sorumluları |
30.06.2020 |
Yıllık çalışan sayısı 50’den az ve yıllık mali bilanço toplamı 25 milyon TL’den az olup ana faaliyet konusu özel nitelikli kişisel veri işleme olan veri sorumluları |
30.09.2020 |
Kamu kurum ve kuruluşu veri sorumluları |
31.12.2020 |