Gaziantep Ticaret Odası (GTO) ile Kamu Gözetimi, Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumu iş birliğinde, 10 Nisan 2025 Perşembe günü “Kurumsal Sürdürülebilirlik Raporlaması Bilgilendirme Toplantısı” gerçekleştirilecektir.
Bölgemizdeki işletmelerin sürdürülebilirlik raporlaması çalışmalarını, ulusal ve uluslararası raporlama standartlarını ve denetim gerekliliklerini desteklemek amacıyla gerçekleştirilecek olan toplantıda; Sürdürülebilirlik Raporlaması ve Denetimi, Türkiye Sürdürülebilirlik Raporlama Standartları (TSRS) 1 ve Türkiye Sürdürülebilirlik Raporlama Standartları (TSRS) 2 Raporlama Gereklilikleriyle ilgili tüm detaylar ve süreçler Kamu Gözetimi, Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumu yetkilileri tarafından anlatılacak, toplantı sonunda ise yetkililer katılımcıların sorularını yanıtlayacaktır.
10 Nisan 2025 Perşembe günü saat 11.00'de Gaziantep Ticaret Odasında gerçekleştirilecek ve işletmenizi sürdürülebilirlik süreçlerine hazırlamak için bir yol haritası oluşturacak bu etkinliğe katılımlarınızı bekliyoruz.
Detaylı Bilgi İçin:
Dış İlişkiler ve Proje Geliştirme Müdürlüğü
Tuğçe Ayçil
Tel: 0 342 220 30 30 (329)
Mail: tugceaycil@gto.org.tr
PROGRAM AKIŞI
11.00 – 11.30 AÇILIŞ KONUŞMALARI
Mehmet Tuncay YILDIRIM – TOBB Yönetim Kurulu Üyesi / GTO Yönetim Kurulu Başkanı
11.30 – 12.00 KAMU GÖZETIMI KURUMU TANITIM SUNUMU
Dr. Hasan ÖZÇELİK – Kamu Gözetimi Kurumu Başkanı
12.00 – 12.30 SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK RAPORLAMASI VE DENETİMİ
Gülşah GÜNAY- Kamu Gözetimi Kurumu Sürdürülebilirlik Standartları Daire Başkanı
12.30 – 13.00 TSRS 1 & TSRS 2 RAPORLAMA GEREKLİLİKLERİ
Sevgi KILIÇ ER- Kamu Gözetimi Kurumu Sürdürülebilirlik Standartları Uzmanı
13.00 – 13.30 Soru & Cevap
Kurumsal Sürdürülebilirlik Raporlaması
Kurumsal sürdürülebilirlik raporlaması, bir şirketin çevresel, sosyal ve yönetişim (ESG) alanlarındaki performansını, stratejilerini ve hedeflerini paydaşlarına sunmak amacıyla hazırladığı raporlardır. Bu raporlar, şirketlerin sürdürülebilirlik konusunda aldıkları kararları, uyguladıkları politikaları, gerçekleştirdikleri faaliyetleri ve bu faaliyetlerin topluma, çevreye ve ekonomiye olan etkilerini şeffaf bir şekilde ortaya koymaktadır.
Türkiye'de, Türkiye Sürdürülebilirlik Raporlama Standartları’nın uygulanmasına ilişkin karara göre “Sürdürülebilirlik Raporlaması”, belirlenen kapsama tabi işletmeler için 01/01/2024 tarihinden itibaren zorunlu hale getirilmiştir. Bu raporlama, Türkiye’deki Kamu Gözetimi, Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumu (KGK) tarafından belirlenen Türk Sürdürülebilirlik Raporlama Standartları (TSRS) doğrultusunda yapılacaktır.
|
Kurumsal Sürdürülebilirlik Raporlaması Amaç ve Kapsamı
Kurumsal sürdürülebilirlik raporlamasının temel amacı, şirketlerin sürdürülebilirlik ilkelerine olan bağlılıklarını göstermek ve bu süreçteki ilerlemelerini izlemektir.
Eğer şirket aşağıdaki ölçütlerden en az ikisinin eşik değerlerini art arda iki raporlama döneminde aşıyorsa zorunlu uygulama kapsamına dâhildir:
- Aktif toplamı 500 Milyon Türk Lirası
- Yıllık net satış hasılatı 1 Milyar Türk Lirası
- Çalışan sayısı 250 kişi
|