Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz?

Gaziantep Ticaret Odası olarak siz üyelerimize verdiğimiz hizmetler ile ilgili her türlü bilgi ve dokümana ilgili sayfalardan ulaşabilirsiniz. Lütfen ilgilendiğiniz konu ile ilgili sayfayı ziyaret ediniz.

veya lütfen aşağıdaki hizmet numarası ile irtibata geçiniz.

Destek Hattı

0850 205 27 27

GTO Online işlemlere hoşgeldiniz
Lütfen sisteme giriş yapınız..

Giriş Yap
İletişim

Telefon

0850 205 27 27

Adres

İncilipınar Mahallesi Ticaret Odası Hizmet Kompleksi Şehitkamil Gaziantep / TÜRKİYE

"BİRLİKTE BAŞARALIM"

Haberler

BAKAN ALBAYRAK GAZİANTEP İŞ DÜNYASIYLA GTO’DA BULUŞTU

T.C. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın katılımıyla "Gaziantep İş Dünyası Buluşması" programı Gaziantep Ticaret Odasında gerçekleştirildi.

BAKAN ALBAYRAK GAZİANTEP İŞ DÜNYASIYLA GTO’DA BULUŞTU

Bakan Albayrak: Gaziantep bizim göz bebeğimiz.

Başkan Yıldırım: Gaziantepli iş adamları birer akıncıdır.

T.C. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın katılımıyla "Gaziantep İş Dünyası Buluşması" programı Gaziantep Ticaret Odasında gerçekleştirildi.

Toplantının açılışında yaptığı konuşmayla büyük alkış alan GTO Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Yıldırım Gaziantep’in yaşadığı tüm sorunları Bakan Albayrak’a iletti, her zorlu şarta rağmen üretmeye devam eden Gazianteplilerin birer akıncı olduğunu söyledi.

Yıldırım, “Şu an genetik kodu “6317” olan bir şehrin evlatları ile birliktesiniz. 6317… yani 99 yıl önce bu şehri Gazilik mertebesine yükselten 6317 vatansever, 6317 şehit. Biz Gaziantepli iş insanları aslında birer akıncıyız…  Gücümüzü, azmimizi, gözü karalığımızı geçmişten almış, dünyanın 180 ülkesine 7,4 milyar dolar ihracat yapan birer akıncı beyi… Ama bu akıncılar ne yazık ki dünyanın dört bir yanına en pahalı fiyatlarla uçuyor ya da sefer sayısı azlığından dolayı uçamıyor. Bu durum ne yazık ki kanayan yaralarımızdan biri… Bu şehir ülkenin en fazla ihracat yapan 6. kenti olmakla birlikte, 2,3 milyar dolar dış ticaret fazlası veren bir şehirdir. İhracatımızın ithalatı karşılama oranı %147. Türkiye yüzde 0,9 büyürken Gaziantep’in büyüme hızı %5,5. Hedefimiz, bu başarıları çok daha yükseğe çıkarmak ve sürdürülebilir kılmak için ayakta kalabilmek.” dedi.

Yıldırım: Üretim gücümüz desteklensin

‘Yolumuzdaki taşların temizlenmesini istiyoruz” diye sözlerine devam eden Yıldırım, “Son dönemlerde bakanlığınızın reel sektör için yaptığı çalışmalar, kamu bankalarımızın iş dünyasına verdiği destekler için şahsınızda ekonomi yönetimine çabalarından dolayı teşekkürlerimizi iletiyoruz. Yaptığınız faiz indirimleri meyvelerini vermeye başladı. 150 bin kişiye istihdam sağlayan Gaziantep Organize Sanayi Bölgesinde 2019 yılında üretim için 5 milyon kilovat saat elektrik tüketildi. Yani Türkiye’nin toplam tüketiminin %1,7’si kadar… Ancak biz şehrimizi ve ülkemizi daha başka noktalarda hayal ediyoruz. O nedenle Gaziantep özelinde bazı isteklerimiz var. Bugün sadece Türkiye’de değil, tüm dünyada dikkat çeken bir üretim merkezi haline gelmiş Gaziantep olarak yaptıklarımız ortada. Yapacaklarımız derseniz, yaptıklarımız onların teminatıdır. İstediğimiz temelde üretim gücümüzün desteklenmesi…” ifadelerini kullandı.

 

Yıldırım: 185 fabrika faaliyete geçti

Gaziantep’in yanı başındaki savaşa rağmen 185 fabrikayı faaliyete geçirdiğine dikkat çeken Yıldırım, “Bu şehir üretti, istihdam yarattı… Yoklukta bunu yapan destekle kim bilir neler başarır. Tabi fabrika kurmak deyince bir maruzatımızı da burada dile getirmek isterim. İhtisas Organize ve sektörel kümelenmenin yapılacağı araziler mera vasfından çıkarılırken alınan ot bedeli muafiyet kapsamına alınmalı ki başlangıç maliyetleri düşsün. Öte yandan bir liman kenti olmasa da büyük bir ihracat kenti olan Gaziantep için İskenderun limanı dışa açılan kapımızdır. İskenderun limanının yatırım programı kapsamına alınması hususunu da desteklerinize arz ediyoruz. Buradaki iş insanları da banka yetkilileri de çok iyi biliyor ki; Gaziantepli kredi kullanır ama yatırım için… Ve şu an Gaziantep bankalar için büyük bir risk teşkil etmiyor. Ben, Ziraat Bankası, Vakıf Bank ve Halk Bankasının değerli yöneticileri buradayken kendilerine, tüm bölge müdürlerine ve tüm çalışanlarına verdikleri destek ve iş birliği için teşekkür ediyorum. Ama tam da bilançoların yapıldığı şu dönemde Gaziantep için ellerini korkak alıştırmamalarını da istirham ediyorum. Gazianteplinin limitlerini artırmaktan korkmayın.” şeklinde konuştu.

“Gaziantep bizim göz bebeğimiz.” diyen T.C. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ise Gaziantep’in ihracata, istihdama ve katma değerli üretime dayalı büyüme modeliyle örnek olduğunu söyledi.

Türkiye’nin en fazla ihracat yapan 6. şehri olan Gaziantep'in 7 milyar dolarlık ihracat hedefini de nerdeyse 2019 yılının son ayına gelmeden yakaladığına dikkati çeken Albayrak, şöyle konuştu:

"Rakamlara baktım. Antep'imiz ihracat hedeflerini, 2019 yılı gibi zor bir yılı, bölgemizdeki istikrarsızlığın artmasına rağmen bu rakam ile kapatıyorsak demek ki Gaziantep’te çok daha büyük bir potansiyel var. İşte bugün burada bu potansiyel için neler yapmamız gerekiyor, tek tek konuşacağız. Sadece Gaziantep’in ihracatını artırmanın yollarını değil, Türkiye’nin ithalatını ikame edecek üretim alanlarını güçlendirmek için, ithalatı azaltmak, ülkemizin küresel ticarette rekabet gücünü artırmak için neler yapabiliriz bunları konuşacağız. Gaziantep 19. ilimiz. İnşallah buradan Mardin’e geçeceğiz.

Diğer Haberler [Tüm Haberler]