Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz?

Gaziantep Ticaret Odası olarak siz üyelerimize verdiğimiz hizmetler ile ilgili her türlü bilgi ve dokümana ilgili sayfalardan ulaşabilirsiniz. Lütfen ilgilendiğiniz konu ile ilgili sayfayı ziyaret ediniz.

veya lütfen aşağıdaki hizmet numarası ile irtibata geçiniz.

Destek Hattı

0850 205 27 27

GTO Online işlemlere hoşgeldiniz
Lütfen sisteme giriş yapınız..

Giriş Yap
İletişim

Telefon

0850 205 27 27

Adres

İncilipınar Mahallesi Ticaret Odası Hizmet Kompleksi Şehitkamil Gaziantep / TÜRKİYE

"BİRLİKTE BAŞARIYORUZ"

Haberler

Bartık, PENTEX’de stant açan firmaları ziyaret etti

- GTO Yönetim Kurulu Başkanı Bartık: "Firmalarımız dünyanın dört bir tarafında aranan markalar olma yolunda emin adımlarla ilerliyor"

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık, "4. Penye, Tekstil ve Teknolojileri Fuarı’na (PENTEX)" katılan firmaların standını ziyaret ederek, sektör hakkında bilgi aldı.

 

Ortadoğu Fuar Merkezi’nde (OFM) düzenlenen fuara katılan şirket temsilcileriyle görüşen Bartık, yeni ürünleri inceledi.

 

Bartık, yaptığı açıklamada, penye ve tekstilin Türkiye’nin önemli sektörlerinden biri olduğunu söyledi.

 

Bartık, inovatif çalışmalarla gerek yurtiçi gerekse de yurtdışında dikkat çeken ürünlerin daha geniş pazarlara ulaştırılması için bu tür fuarların önemli olduğunu ifade etti.

 

Gaziantep’in penye ve tekstilde önemli mesafe kat ettiğini vurgulayan Bartık, şöyle devam etti:

 

"Gaziantep penye ve tekstilde belli bir yere geldi. Sektörün gelişimi için emek verenlere teşekkür ediyorum. Bundan sonra yapılacak Ar-Ge ile farklılaşmaya gitmek gerektiğini düşünüyorum. Gaziantepli firmaların farklı ve zengin çeşitlerle pazara renk katacağını ümit ediyorum. Firmalarımız dünyanın dört bir tarafında aranan markalar olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Tekstil şehrimizin ihracatında büyük bir yük sırtlıyor. Gaziantep’ten geçen yıl tekstil ve hammaddeleri ihracatı önceki seneye yüzde 28 artışla 1 miyar 377 milyon dolara yükseldi. Hazır giyim ve konfeksiyon ihracatı da yüzde 10 artışla 141 milyon dolara çıktı. Bu rakamlar da gösteriyor ki tekstil ve konfeksiyon şehrimizin önemli ihracat kalemlerinden biri. Hedefimiz firmalarımızın daha fazla ihracat yapabilmeleri. Bunun için üzerimize düşeni yapacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın."

 

Bartık, tekstil ve konfeksiyon sektörünün ülkenin istihdamına ciddi katkı sağladığını ifade etti.

 

Firmaların fuarda önemli iş bağlantıları kurmalarını ümit eden Bartık, sektörün önünün açık olduğunu sözlerini ekledi.

 

Diğer Haberler [Tüm Haberler]