BULLA, 4 İNCİ İLE İNCİLİ GASTRONOMİ REHBERİ'NDE
GTO iştiraklerinden Gaziantep Gastronomi Akademisinin (GAGA) Uygulama Restoranı BULLA, Türkiye'nin ilk ve en önemli gastronomi derecelendirme sistemi olan "İncili Gastronomi Rehberi"nde 4 İnci ile "Mükemmel" kategorisinde yer alma
BULLA, 4 İNCİ İLE İNCİLİ GASTRONOMİ REHBERİ'NDE
Yıldırım: Gaziantep gastronomisine mükemmel bir tesis kazandırdığımız için gururluyuz
Gaziantep Ticaret Odası (GTO) iştiraklerinden Gaziantep Gastronomi Akademisinin (GAGA) Uygulama Restoranı BULLA, Türkiye'nin ilk ve en önemli gastronomi derecelendirme sistemi olan "İncili Gastronomi Rehberi"nde 4 İnci ile "Mükemmel" kategorisinde yer almaya hak kazandı.
İstanbul'da gerçekleştirilen ödül töreninin ardından açıklamalarda bulunan GTO Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Yıldırım, “4 inci sahibi sayılı tesisler arasında yer aldığımız, Gaziantep gastronomisine mükemmel bir tesis kazandırdığımız için gururluyuz.” dedi.
Gaziantep’in coğrafi konumunun sağladığı ürün çeşitliliği sayesinde, farklı lezzetleri barındıran eşsiz bir mutfak kültürüne sahip olduğunu belirten ve GAGA ve BULLA ile bu kültüre değer katmayı hedeflediklerini söyleyen Başkan Yıldırım, “Dünyada kendi ismiyle anılan en önemli mutfağa sahip kent şüphesiz Gaziantep… GAGA ve BULLA ile de bu kültürü yaşatmaya, gastronomide hizmet kalitesini artırmaya, sektöre kalifiye personel yetiştirmeye, Gaziantep’in adına yaraşır şekilde hizmet vermeye odaklanıyoruz. Ekip arkadaşlarımızın özverili çalışmasının meyvelerini almak bizler için mutluluk. Türkiye’nin en önemli gastronomi derecelendirme sistemi olan ‘İncili Gastronomi Rehberi’nde 4 İnci ile yer almak, Gaziantep’e 4 İncili bir tesis kazandırmak gurur verici.” ifadelerini kullandı.
İncili Gastronomi Rehberi denetlemelerinin de gastronomi müfettişlerince habersiz ve gizli bir şekilde profesyonel ve tarafsız değerlendirmelerle gerçekleştirildiğini ekleyen Yıldırım, bu denetlemelerin gastronomi sektörünün kalite standartlarını artırmasına ve bu standartları sürdürülebilir hale getirmesine katkı sağlayacağını vurguladı.
İstanbul'da gerçekleştirilen ödül törenine; GTO Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Yetkinşekerci, GAGA ve BULLA Genel Müdürü Mehmet Adem Kaynak ile BULLA Koordinatör Mutfak Şefi Abdulkadir Erzene katıldı.
- 19 Kasım 2024