Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz?

Gaziantep Ticaret Odası olarak siz üyelerimize verdiğimiz hizmetler ile ilgili her türlü bilgi ve dokümana ilgili sayfalardan ulaşabilirsiniz. Lütfen ilgilendiğiniz konu ile ilgili sayfayı ziyaret ediniz.

veya lütfen aşağıdaki hizmet numarası ile irtibata geçiniz.

Destek Hattı

0850 205 27 27

GTO Online işlemlere hoşgeldiniz
Lütfen sisteme giriş yapınız..

Giriş Yap
İletişim

Telefon

0850 205 27 27

Adres

İncilipınar Mahallesi Ticaret Odası Hizmet Kompleksi Şehitkamil Gaziantep / TÜRKİYE

"BİRLİKTE BAŞARIYORUZ"

Haberler

Endonezya Ankara Büyükelçisi Wardana’nın GTO ziyareti

- GTO Yönetim Kurulu Başkanı Bartık: ”İhracatı artırmak için farklı pazarlara ağırlık verilmesi gerekiyor“

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık, ihracatı artırmak için farklı pazarlara ağırlık verilmesi gerektiğini söyledi.

 

Bartık, Endonezya Ankara Büyükelçisi Wardana’nın ziyaretinde yaptığı konuşmada, ticaretin sınır tanımadığını ve Gaziantepli işadamlarının dünyanın farklı ülkeleriyle ticaret yaptığını belirtti.

 

Türkiye ve Endonezya arasındaki ticari ilişkilerin her geçen gün arttığını hatırlatan Bartık, ticari ilişkilerin daha da artırılması gerektiğini ifade etti. Endonezya ile her türlü işbirliğine hazır olduklarını kaydeden Bartık, “Endonezya’yı kardeş ülke olarak görüyoruz. Bu anlamda ticari ilişkilerin de üst seviyede olmasını istiyoruz. Endonezyalı işadamlarını şehrimize bekliyoruz” dedi.

 

Gaziantep’in halı, makarna, çikolata, tekstil, ayakkabı ve ıslak mendil hammaddesinde iyi olduklarını anlatan Bartık, “İhracatı artırmak için farklı pazarlara ağırlık verilmesi gerekiyor. Endonezya ile ticari ilişkilerimiz artışa geçti. 2015’in ilk iki ayında 637 bin dolar ihracat yaptığımız Endonezya’ya bu yılın aynı döneminde 2 milyon 673 bin dolarlık ihracat yaptık. Bu ülkeye ihracatımız yüzde 319 arttı. Bu ihracatın daha seviyelere çıkmasını bekliyoruz” diye konuştu.

 

Endonezya Ankara Büyükelçisi Wardana da Endonezya ile Gaziantep’in ekonomik ilişkilerini artırmak istediklerini belirtti.

 

Gaziantep’e, hem ticaret hem de yatırım için fikir alışverişine geldiklerini anlatan Wardana, ticari ilişkilerin üst seviyelere çıkarılması için bu ziyaretleri önemsediğini kaydetti.

 

Bartık, ziyaret anısına Büyükelçi Wardana’ya bakır işlemeli kahve takımı hediye etti.

 

 

Diğer Haberler [Tüm Haberler]