Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz?

Gaziantep Ticaret Odası olarak siz üyelerimize verdiğimiz hizmetler ile ilgili her türlü bilgi ve dokümana ilgili sayfalardan ulaşabilirsiniz. Lütfen ilgilendiğiniz konu ile ilgili sayfayı ziyaret ediniz.

veya lütfen aşağıdaki hizmet numarası ile irtibata geçiniz.

Destek Hattı

0850 205 27 27

GTO Online işlemlere hoşgeldiniz
Lütfen sisteme giriş yapınız..

Giriş Yap
İletişim

Telefon

0850 205 27 27

Adres

İncilipınar Mahallesi Ticaret Odası Hizmet Kompleksi Şehitkamil Gaziantep / TÜRKİYE

"BİRLİKTE BAŞARALIM"

Haberler

GTO’NUN GİRİŞİMLERİYLE MESLEK LİSESİNDE TRİKO ATÖLYESİ AÇILDI

Gto İle Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR) İşbirliğinde ”Triko Sektörüne Nitelikli Eleman Yetiştirmeye Yönelik Mesleki Eğitim“ Projesi Kapsamında Atölye Açıldı

Gaziantep Ticaret Odası (GTO)’nın triko sektörünü geliştirmek ve sektöre nitelikli ara eleman yetiştirmek amacıyla girişimlerde bulunarak Gaziantep Hacı Sani Konukoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Meslek Lisesi’nde oluşturduğu triko atölyesinin açılışı yapıldı.  

 

GTO BAŞKANI HIDIROĞLU: “Usta-çırak ilişkimiz var ama bilimin teknolojinin, sanatın, görselliğin ve giyilebilir teknolojinin işlenmesi gerekiyor. Her zaman ‘Güney Kore mucize yarattı” diye örnek veriyorum. Bizler de kendimizi ilerletmeliyiz.”

 

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) ile Birleşmiş Milletler Yüksek Komiserliği (UNHCR) işbirliğinde hayata geçirilen “Triko Sektörüne Nitelikli Eleman Yetiştirmeye Yönelik Mesleki Eğitim Projesi” kapsamında Hacı Sani Konukoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Meslek Lisesi’nde triko atölyesi açıldı.

 

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) ve İl Millî Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle oluşturulan endüstriyel düz örme triko atölyesinin açılışına Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Beyhan Hıdıroğlu, Vali Yardımcısı Halil Uyumaz, İl Millî Eğitim Müdürü Cengiz Mete, Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği Temsilcisi Hanna Zabalawi, Türkiye Triko Sanayicileri Derneği (TRİSAD) Başkanı Mustafa Balkuv, Gaziantep Ticaret Odası Yönetim Kurulu üyeleri, GTO 20 No.lu Triko-Örgü, Tığ İşi ve Çorapçılar Meslek Komitesi meclis ve komite üyeleri ile öğrenciler ve öğretmenler katıldı.

 

HIDIROĞLU: “TRİKO GAZİANTEP EKONOMİSİNİN GİZLİ KAHRAMANIDIR”

 

Törende konuşan Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Beyhan Hıdıroğlu, meslek liseleri ile triko sektörünün önemine değinerek sektörün 1000’in üzerinde işletmesi ve üretimiyle Gaziantep için lokomotif sektörlerden biri olduğunu söyledi.

 

Gaziantep Hacı Sani Konukoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Meslek Lisesi’nde açılan triko atölyesinin sektöre ve mesleki eğitime önemli bir katkı sağlayacağına inandığını belirten Hıdıroğlu, “Triko sektöründe faaliyet gösteren üye firmaların talepleri doğrultusunda sektörü geliştirmek ve nitelikli ara eleman ihtiyacını ivedilikle karşılamak amacıyla gerekli girişimlerde bulunarak Gaziantep Hacı Sani Konukoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Meslek Lisesi’nde Triko Bölümünün açılmasını sağladık. Bu bölümde yetişen gençlerimizin önemli başarılara imza atacak yetkinlikte mezun olacaklarından şüphem yok.” dedi.

 

Konuşmasında mesleki eğitimin önemine dikkat çeken ve mesleki eğitimin memleket meselesi olduğunu belirten Hıdıroğlu, “Usta- çırak ilişkimiz var ama bilimin, teknolojinin, sanatın görselliğin ve giyilebilir teknolojinin işlenmesi gerekiyor. Her zaman ‘Güney Kore mucize yarattı’ diye örnek veriyorum. Güney Kore’nin eğitime verdiği önemi görüyoruz. 1970’lerden beri teknoloji alanında kodlama yaptı. Bizler de kendimizi ilerletmeliyiz. Geçen sene hocalarımızla bir yola çıktık ve Gaziantep'te triko sektörünü ele aldık. Görüşmelerimiz sırasında BM Yüksek Komiserliği ile de bir araya geldik. Gaziantep'te 100 milyon triko ürünü üretiliyor ve bunun bir mimarisinin, bir alt yapısının olması lazım. Küresel pazarda zorlu bir rekabet var. Avrupa pazarında en yakın rakibimiz olan ve marka ürünleriyle küresel pazarda söz sahibi olan İtalya giyim ihracatında kilo başına 50 dolar kazanıyor. Biz ise kilo başına 20 dolar kazanıyoruz. Bunları ancak yeni teknolojilerle, yeni giyilebilir teknolojilerle, yeni trendlerle başarabiliriz. Bu anlamda mesleki eğitim büyük önem taşıyor. Burada sadece öğrenciler değil hali hazırda sektörde çalışanlar için de eğitimler düzenlenerek sektörün gelişimine katkıda bulunulacak” diye konuştu.

 

Törende konuşan Vali Yardımcısı Halil Uyumaz, Türkiye Cumhuriyeti'nin eğitime her zaman önem verdiğini aktararak, “Biz sadece kendi vatandaşlarımızın eğitimine değil Suriyeli misafirlerimizin eğitimine de önem veriyoruz. Ülkemizdeki Suriyeli misafir sayısını herkes biliyor. Gaziantep'te 400 binin üzerinde Suriyeli kardeşimize ev sahipliği yapıyoruz, 67 bin 400 Suriyeli öğrenciye eğitim veriyoruz. Öğrencilerin eğitimlerini kendi dilleriyle almasını sağlıyoruz. Çünkü kendi dillerinden, vatanlarından kopmalarını istemiyoruz.” dedi.

 

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği Kıdemli Saha Koordinatörü Hanna Zabalawi de atölyenin açılış amacından bahsederek, proje kapsamında hem lisenin kapasitesinin artırılacağını hem de nitelikli elemanlar yetişeceğini söyledi.

 

Gaziantep Ticaret Odası’na vermiş olduğu destekten dolayı teşekkür eden, proje kapsamında Suriyeli sığınmacılara da iş kapılarının aralanacağını dikkat çeken Zabalawi, “GTO ile beraber yürüttüğümüz triko sektörüne nitelikli elaman yetiştirmeye yönelik mesleki eğitim kursları kapsamında Suriyeli mülteciler ve yerel halka mesleki eğitimler düzenlemek amacıyla bu atölyeyi kurduk. Bu atölye, ‘Suriye mülteci krizinin etkilerini hafifletmek için, Türkiye'deki ulusal kurumların desteklenmesi projesi’ çerçevesinde AB ve Türkiye Cumhuriyeti finansal desteği ile kurulmuştur” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından GTO ile İl Millî Eğitim Müdürlüğü arasında “Okul-Sanayi İşbirliği Protokolü” imzalandı ve atölyenin açılışı gerçekleştirildi.

Diğer Haberler [Tüm Haberler]