Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz?

Gaziantep Ticaret Odası olarak siz üyelerimize verdiğimiz hizmetler ile ilgili her türlü bilgi ve dokümana ilgili sayfalardan ulaşabilirsiniz. Lütfen ilgilendiğiniz konu ile ilgili sayfayı ziyaret ediniz.

veya lütfen aşağıdaki hizmet numarası ile irtibata geçiniz.

Destek Hattı

0850 205 27 27

GTO Online işlemlere hoşgeldiniz
Lütfen sisteme giriş yapınız..

Giriş Yap
İletişim

Telefon

0850 205 27 27

Adres

İncilipınar Mahallesi Ticaret Odası Hizmet Kompleksi Şehitkamil Gaziantep / TÜRKİYE

"BİRLİKTE BAŞARALIM"

Haberler

İŞKUR VE KOSGEB DESTEKLERİNE YOĞUN İLGİ

Gaziantep Ticaret Odası (GTO), Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) ile Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) iş birliğinde gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısında İŞKUR ve KOSGEB destekleri anlatıldı.

İŞKUR VE KOSGEB DESTEKLERİNE YOĞUN İLGİ

Yıldırım: Artık yorulduk… Desteğe ihtiyacımız var

Gaziantep Ticaret Odası (GTO), Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) ile Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) iş birliğinde gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısında İŞKUR ve KOSGEB destekleri anlatıldı.

İşletmelerin ticari faaliyetlerini geliştirmek ve sürdürülebilir kılmak hedefi ile İŞKUR ve KOSGEB tarafından uygulanan destek programlarının tüm detaylarıyla konuşulduğu toplantıya GTO üyeleri yoğun ilgi gösterirken İŞKUR İl Müdürü Aytekin Doğan ve KOSGEB İl Müdürü Muhammed Paksoy da destekler hakkında sunum yaptı.

Toplantının açılışında konuşan GTO Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Yıldırım, gerek sermaye gerekse tecrübe olarak ne kadar yetkin olursa olsun her işletmenin desteğe ihtiyaç duyduğunu, toplantı salonunu dolduran GTO üyelerinin de bunun bariz bir göstergesi olduğunu belirterek “İşletmelerimizi ayakta tutabilmek, geliştirmek, rekabet gücünü yükseltmek için kimi zaman danışmanlık düzeyinde kimi zaman da maddi desteğe ihtiyaç duyuyoruz. Özellikle son yıllardaki ekonomik konjonktür ve finansmana erişim zorlukları maddi destek programlarına olan ihtiyacı daha da artırdı. Biz hep kendi göbeğini kendi kesen, güçlü bir şehir olarak görüldük. O nedenle kimi zaman teşvik ve desteklerden yeteri kadar pay alamadık. Ama artık yorulduk… Bizim de daha iyi olmak, kendimizi geliştirmek dolayısıyla ülke kalkınmasına katkı sunabilmemiz için desteğe ihtiyacımız var.” dedi.

Yıldırım: İŞKUR ve KOSGEB destek programlarını çok önemsiyoruz

Gaziantep’in çok daha iyi olabilmesi, işletmelerin kendilerini geliştirebilmesi ve dolayısıyla ülke kalkınmasına katkı sağlanabilmesi için destek beklediklerini söyleyen Yıldırım, “Bu ihtiyacımızı Gaziantep Ticaret Odası olarak her platformda dile getiriyoruz. Bu bağlamda işletmelerimizin ihtiyaçlarına yönelik çeşitli fırsatlar sunan İŞKUR ve KOSGEB destek programlarını da çok önemsiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Yıldırım: Gaziantep Ticaret Odasında Dahası Var

Konuşmasında GTO olarak üyeleri için sağladıkları desteklere de değinen Başkan Yıldırım, konuşmasına şu şekilde devam etti:

“Oda olarak işletmelerimizin her zaman yanında olmaya ve onların ihtiyaçlarına yönelik çözümler sunmaya çalışıyoruz. Gerek ulusal gerekse uluslararası işbirliklerimizle eğitim, bilgilendirme, danışmanlık gibi alanlarda hizmetler sunuyoruz. Son olarak dün çağrısına çıktığımız bir desteği duyurmak isterim. Hizmet bedelinin %90’ının Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) tarafından karşılanacak olan bu programda işletmelerimize yeşil dönüşüm konusunda danışmanlık hizmeti sunacağız. Yine dış ticaret konusunda firmalarımıza koçluk hizmeti sunuyoruz. Bununla birlikte biz “Gaziantep Ticaret Odasında Dahası Var” diyerek, mesleki eğitim ve belgelendirmeden, ticari heyetlere kadar birçok alanda üyelerimize hizmet sunuyoruz. Arzu eden her üyemiz uzmanlarımızla görüşebilir, sosyal medya hesaplarımızı takip ederek desteklerimizden haberdar olabilir.”

Toplantının devamında KOSGEB İl Müdürü Muhammed Paksoy Girişimci Destek Programı, Girişimcilik Eğitimleri, Yeşil Sanayi Destek Programı, KOBİ Dijital Dönüşüm Destek Programı, Teknoyatırım Destek Programı ve İşbirliği Destek Programı hakkında, İŞKUR İl Müdürü Aytekin Doğan ise İşbaşı Eğitim Programı (İEP), İşgücü Piyasasına Geçişin Desteklenmesi Projesi (İSDEP), Üretim Sürecine Katılım Programı (ÜSKAP) ve Kadın İstihdamı İçin Pozitif Ayrımcılık Projesi (KİPAP) hakkında sunum yaparak GTO üyelerini bilgilendirdi.

 

Diğer Haberler [Tüm Haberler]