Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz?

Gaziantep Ticaret Odası olarak siz üyelerimize verdiğimiz hizmetler ile ilgili her türlü bilgi ve dokümana ilgili sayfalardan ulaşabilirsiniz. Lütfen ilgilendiğiniz konu ile ilgili sayfayı ziyaret ediniz.

veya lütfen aşağıdaki hizmet numarası ile irtibata geçiniz.

Destek Hattı

0850 205 27 27

GTO Online işlemlere hoşgeldiniz
Lütfen sisteme giriş yapınız..

Giriş Yap
İletişim

Telefon

0850 205 27 27

Adres

İncilipınar Mahallesi Ticaret Odası Hizmet Kompleksi Şehitkamil Gaziantep / TÜRKİYE

"BİRLİKTE BAŞARALIM"

ADIYAMAN, ANTAKYA, GAZİANTEP, KAHRAMANMARAŞ, KİLİS, OSMANİYE, ŞANLIURFA TEK GÜÇ OLDU

ADIYAMAN, ANTAKYA, GAZİANTEP, KAHRAMANMARAŞ, KİLİS, OSMANİYE, ŞANLIURFA TEK GÜÇ OLDU

ADIYAMAN, ANTAKYA, GAZİANTEP, KAHRAMANMARAŞ, KİLİS, OSMANİYE, ŞANLIURFA TEK GÜÇ OLDU

Gaziantep Ticaret Odası'nın (GTO) 27 Vizyon Projesinden biri olan "bölge odaları arası işbirliği paltformu" hayata geçmesi için ilk adım atıldı ve Gaziantep'in komşusu 7 ildeki Ticaret ve Sanayi Odaları ile "Bölgesel Kalkınmada Güçbirliği Platformu" kuruldu.

Birlikte hareket etmek için çok nedenimiz var

Adıyaman, Antakya, Gaziantep, Kahramanmaraş, Kilis, Osmaniye, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odaları bölgesel kalkınma için güçbirliği oluşturma kararı aldı. Bundan sonra bu Odalar bölgenin kalkınması için birlikte hareket edecek ve ortak projelere imza atacak.

Adıyaman, Antakya, Kahramanmaraş, Kilis, Osmaniye, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odaları Yönetim Kurulu Başkanları ve Genel Sekreterleri 21-22 Mart 2014 tarihlerinde Gaziantep Ticaret Odası (GTO) ev sahipliğinde düzenlenen toplantıda bir araya geldi ve  "Bölgesel Kalkınmada Güçbirliği" Platformu oluşturma kararı aldı.

Sekretaryası GTO tarafından yürütülecek olan Güçbirliği Platformu ilk etapta gerek avantaj gerek dezavantajlar bakımından birçok paydada birleşen bu illerin ortak swot analizini çıkaracak.

Yapılan toplantıda alınan kararları tüm üyelerimize ve kamuoyuna saygıyla duyururuz.

Türkiye'deki Suriyelilerin  %87,8'i bu 7 ilde yaşıyor

Yapılan toplantıda, katılımcı illerin en büyük ortak probleminin yüzde 87,8'i bu 7 ilde yaşayan Suriyeli misafirler olduğu ve bu sorun için bölge olarak ortak hareket etmek gerektiği noktasında görüş birliğine varıldı.

Platform üyesi Odalar, Gaziantep Ticaret Odası önderliğinde 12 sivil toplum kuruluşu ve 3 üniversitenin katılımıyla hazırlanan ve Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'e sunulan "Suriyeli Misafirler Gaziantep Ortak Akıl Raporu"na da destek verdi. Konu ile ilgili ayrıca yerel seçimler sonrasında tekrar bir değerlendirme yapılarak ihtiyaç halinde olağanüstü bir toplantı yapılması kararı alındı.

GTO Erbil Ticaret Ofisinde bölgesel ortaklık

Adıyaman, Antakya, Gaziantep, Kahramanmaraş, Kilis, Osmaniye ve Şanlıurfa'nın birlikte Türkiye ekonomisinin güçlü bir aktörü olduğuna vurgu yapılan toplantıda bu gücün daha da artırılması için GTO'nun 9 Nisan'da hizmete açacağı Erbil Ticaret Ofisi hizmetlerinden  platform üyesi Oda üyelerinin de yararlanması yönünde görüş birliğine varıldı.

2013 yılında 9 milyar 765 milyon 464 bin dolar ihracat ile Türkiye toplam ihracatının yüzde 6,43'ünü gerçekleştiren platform üyesi iller, dünyadaki 1 milyar 997 milyon 588 bin 604 insana 5 saatlik uçuş mesafesindeki coğrafi konumları da küresel ekonomi için bir cazibe merkezi oluşturmaktadır. Makine Halısı, PP İplik,  Terlik-Ayakkabı, Makarna,  Bulgur, Buğday,  Antepfıstığı, Çimento, Demir çelik, Mobilya, Yerfıstığı, Mercimek, Un, Zeytin, Triko gibi bir çok ürünün Türkiye'deki toplam üretimini de büyük oranda bu iller yapmakta. Böyle bir ekonomik gücün artması ve sürdürülebilir kılınması için sadece GTO üyelerine hizmet vermek için kurulan Erbil Ticaret Ofisi'nin diğer Oda üyelerine de hizmet verecek bir yapıya kavuşturulması için çalışmaların yapılması kararı alındı. 

İlk proje turizm alanında olacak

Platform üyesi Odalar bu illerin tarihin en eski yerleşim merkezi olma, dünyaca ünlü mozaik eserler, zengin doğa, inanç ve kültür turizmi varlıkları, köklü ve zengin mutfak kültürü özellikleri ile önemli bir turizm havzası oluşturması sebebiyle ilk ortak projenin turizm alanında olması kararını aldı. Platformun Haziran ayında Kahramanmaraş TSO ev sahipliğinde yapılacak ikinci toplantısında projenin detayları belirlenecek.