Eksptertiz Raporu İşlemleri
Aklınızda soru işareti kalmasın...
- Ekspertiz raporu hangi durumlarda düzenlenir?
TOBB Kapasite Raporunun Düzenlenmesi Usul ve Esasları ve Sanayi Müdürlüğü Kapasite Kriterleri gereğince imalat sektöründe faaliyet gösteren fakat Kapasite Raporu düzenlenemeyecek işletmeler için üyelerin müracaatlarına istinaden imalata yönelik hususlar için düzenlenmekte olan raporlardır.
- Gümrük Ekspertiz Raporu hangi durumlarda verilir?
İthalat ve ihracat işlemleri ile ilgili olarak gümrük müdürlüklerinin talebi üzerine ilgili gümrük sahalarında yapılan incelemeler sonucunda (İthali/ihracı söz konusu maddelerin tanımlanması, kullanılmış/yeni/yatık/defolu olup olmadıkları, bir set/ünite oluşturup oluşturmadıkları, imalat tarihleri, GTİP belirlenmesi açısından tespit vb.) düzenlenen ekspertiz raporudur.
- Geçici İhracat Ekspertiz Raporu hangi durumlarda verilir?
Gümrük mevzuatı gereğince yurt dışına tamir, kalibrasyon veya herhangi bir işlem görmek için geçici olarak ihraç edilecek olan eşyalar ile yine gümrük mevzuatı gereğince ithal edilmiş olan ancak istenilen evsafta olmaması veya bir başka nedenden dolayı mahrece iade edilecek olan eşyalara ilişkin olarak düzenlenen ekspertiz raporudur.
- Dahilde İşleme İzin Belgesi Kapsamında Düzenlenen Ekspertiz Raporu hangi durumlarda verilir?
- a) Dahilde İşleme İzin Belgesi (D.İ.İ.B.) müracaatlarında kullanılmak üzere, ihraç edilmesi planlanan mamullerle ilgili olarak kapasite raporundaki bilgilerin karşılayamadığı durumlarda mamulün imalatında kullanılması planlanan ham ve yardımcı malzeme cinsleri ile kullanım miktarlarını belirleyen,
b) D.İ.İ.B. taahhüt kapatma işlemlerinde kullanılmak üzere belge kapsamında ithal edilen ham ve yardımcı malzemelerin, aynı belge kapsamında ihraç edilen ürünlerin imalatında kullanıldığının belgelenmesine yönelik düzenlenen ekspertiz raporudur.
- İki veya Üç Vardiya Çalışması Halinde Kapasite Raporu Olan Tesislerin Ne Kadar Üretim Yapabileceğini Gösteren Ekspertiz Raporu hangi durumlarda verilir?
Kapasite Raporlarının Düzenlenmesi Usul ve Esasları ile Kapasite Kriterlerine göre günde 8 saat ve 300 işgünü dışında, kapasite raporu mevcut iki veya üç vardiya halinde çalışan tesislerin ne kadar üretim yapabileceğinin belirlenmesine yönelik düzenlenen ekspertiz raporudur.
- Ekspertiz Raporuna Nasıl Başvurabilirim?
Odamız web sayfasında Ekspertiz Raporları hizmetleri bölümünden dilekçe ve ekleriyle müracaat edilmesi gerekmektedir.