Kapasite Raporu İşlemleri
Aklınızda soru işareti kalmasın...
- Kapasite Raporu için Başvuru Nasıl Yapılır?
Odamız web sayfasından temin edilen Kapasite Raporu Formu ekinde istenilen Kapasite Raporunun Düzenlenmesi İçin Gerekli Belgeler ile odamıza başvuru yapılır.
- Süresi bitin kapasite raporu için yenileme işlemi nasıl yapılır?
Kapasite Raporu Formu ve Kapasite Raporunun Düzenlenmesi İçin Gerekli Belgeler ile tekrar müracaat edilerek yenilenmektedir.
- Firmanın kapasite raporunda ne gibi değişiklikler yapılabilir ?
Firmaya ait (unvan, telefon, faks, tescilli sermaye, üretim tesisinin metrekaresi,nace vb.) değişiklik olması halinde, firmanın odalarımıza belgeleriyle başvuruda bulunması durumunda rapor üzerinde gerekli düzeltmeler yapılmakta ve raporun geçerliliği devam etmektedir.
- Firmanın makine parkında değişiklik olur ise kapasite raporunda ne gibi işlem yapılmalıdır?
Mevcut makine parkında firmanın üretim kapasitesine etki eden bir değişim var ise firma, kapasite raporu için yeniden müracaat ederek yenileme talep edilebilir.
- Birden çok adreste yer alan imalat için tek kapasite raporu alınabilir mi?
Her imalat adresi için şube açılışı yaparak kapasite raporu alınması gerekmektedir. Eğer bir adresten çıkan yarı mamul diğer adreste işlenip ürün elde ediliyorsa tek raporda düzenlenebilir.
- Merkez adresin ve imalatın farklı adreslerde olduğu durumda ne yapılmalıdır?
İmalat başka yerde ise imalat adresi için mükellefiyet belgesi tanzim edilmelidir. İmalat adresinde bulunan personellerin sigorta adresi de aynı olmak zorundadır.
- Gaziantep Ticaret Odasına kayıtlı ama başka bir ilde bulunan işletmeye kapasite raporu alabilir miyiz?
Başka ilde bulunan işletme için orada bulunan Odaya şube kaydı tescili yapılarak, bulunduğu ilden kapasite raporu alınabilir.
- Kapasite Raporundaki mevcut üretimin yapıldığı yer adresi taşınma nedeni ile değiştiğinde ne yapmalıyız?
Kapasite Raporundaki üretimin yapıldığı yer adresi taşınma nedeni ile değişikliğinde, Kapasite Raporu Formu ve Kapasite Raporunun Düzenlenmesi İçin Gerekli Belgeler ile tekrar Odaya müracaat edilmesi gerekmektedir.. Firma yeni adresinde ziyaret edilerek yeni bir rapor düzenlenir.
- Henüz süresi dolmamış kapasite raporuna yeni bir ürün, hammadde veya yeni bir makina ilave etmek için ne yapılmalıdır?
Kapasite Raporu Formu ve Kapasite Raporunun Düzenlenmesi İçin Gerekli Belgeler ile Kapasite raporuna tekrar başvurularak, yenilenmelidir.
· Kapasite Raporu müracaatında hangi unsurlara dikkat etmeliyiz?
Kapasite raporu müracaatını yapmadan önce firmanın kullanacağı makinelerin kurulu ve çalışır vaziyette olmasıyla birlikte SGK’ya işçi giriş bildirisi yapılmış olması gerekmektedir.
· Kapasite Raporu kaç yıl geçerlidir?
Kapasite Raporu TOBB onay tarihinden itibaren 2 yıl geçerlidir.
- Kapasite raporu düzenlenecek alanlar nelerdir?
Kapasite raporları; tezgah, cihaz, makine gibi muharrik kuvvet kullanarak hammadde, yarı ve tam mamulleri, özellik, içerik, bileşim veya şeklini kısmen veya tamamen değiştirmek amacıyla işleyerek, seri halde veya standart olarak yeni bir ürün üreten işyerleri ile yer altı kaynaklarının çıkarılıp işlendiği yerleri işletenler ve bilişim teknolojisi ile yazılım üretenler ile Birlik Yönetim Kurulu tarafından belirlenen üretim alanları için düzenlenir.
- Kapasite Raporunu nasıl iptal ederiz?
Kapasite Raporu’nu iptal etme gerekçesini belirten, firma yetkilisince kaşelenip, imzalanmış ve Odamıza hitaben yazılmış dilekçeyle müracaat edilir.
- Kapasite Raporunun TOBB ücreti ne kadar?
3.750-TL TOBB Harcı ödemesi bulunmaktadır. Kapasite başvurusu onaylandıktan sonra Odamız veznesine de ödeme yapılmaktadır.