GTO&39;DA KIRMIZI ET SEKTÖRÜNÜN SORUNLARI TARTIŞILDI
- Komite: 9 - Canlı Hayvan - Hayvansal Ürünler Ve Yem Üreticileri Meslek Komitesi
Gaziantep Ticaret Odası’nın ev sahipliğinde, Gaziantep Ticaret Odası 9 Nolu Canlı Hayvan Hayvansal Ürünler ve Yem Üreticileri Meslek komite meclis üyeleri Mahmut YILDIRIM ve Yakup KATIRLI, Komite başkan yardımcısı Halil HASGÜL ve komite üyesi Mehmet SÖYLEMEZ Gaziantep İl Tarım ve Orman Müdürlüğünü temsilen Muşavver GÖÇMEN ,Gaziantep Ticaret Borsası ve Gaziantep Kırmızı Et Üreticileri Birliği üyelerinin katılımıyla Kırmızı Et Sektörüne yönelik istişare toplantısı gerçekleşti.
Odamız Yönetim Kurulu Üyesi Kerim AKDOĞAN’ınında katılım gösterdiği toplantıda GTO Meclis Üyesi Mahmut Yıldırım başkanlık yapmış olup sektördeki son gelişmeler, et ithalatı ve fiyat artışı başta olmak üzere sektördeki diğer sorunlar ve çözüm önerileri ile ilgili görüş alışverişinde bulunuldu.
Toplantıda, kırmızı et sektöründeki sorunların çözümü için hayvan sayısının arttırılmasına yönelik çalışmalar yapılması, dişi düve ve kuzu kesiminin önüne geçilmesi, et fiyatlarını etkileyen en önemli etken olan yem fiyatlarındaki artış, yem desteği konusunda yaşanan sıkıntılar, Et ve Süt Kurumunun hem piyasayı denetleyici hem de uygulayıcı olmasının yarattığı sıkıntılarla ilgili değerlendirme yapıldı.
Toplantının sonucunda ortaya konulan sorunlar ve çözüm önerilerinin bir rapor haline getirilerek ilgili Bakanlıklara iletilmesine karar verildi.
- 26 Temmuz 2018