Yerinde Dönüşüm Projesi Bilgilendirme Toplantısı

GTO'da "Orta Ve Ağır Hasarlı Binaların Yerinde Dönüşüm Uygulamaları" konulu toplantı inşaat sektörünün GTO’daki temsilcilerinden “Mimarlar - Mühendisler - Yapı Denetim Firmaları Meslek Komitesi" öncülüğünde, Gaziantep Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü işbirliğinde gerçekleştirildi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan GTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Taner Özdurak, depremin verdiği maddi ve manevi hasarların ardından şu an gelinen noktanın yeniden yapılanma, yeniden ayağa kalkma süreci olduğunu belirterek, Oda olarak bölgenin küllerinden doğma çabasına katkı sunmaya çabaladıklarını söyledi.

Toplantıda konuşan ve Yerinde Dönüşüm Modeline ilişkin detayları katılımcılarla paylaşan Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Hasan Alan, Gaziantep’te 300 bin yapının hasar tespitinin yapıldığını ve 14 bin 360 binanın ağır hasarlı olduğunu söyledi.

Alan, “Hasar tespit çalışmalarını yaklaşık 1,5 ayda tamamladık. İlimizde ilk etapta yapılan hasar tespit çalışmalarında 6 bin 100 civarında acil yıkılacak ya da yıkılmış bina vardı. Hızlı bir şekilde bu binaların enkazını kaldırmak için ihale süreçlerini tamamladık ve enkazları kaldırdık. Ağır hasarlı binalarla ilgili 14 bin 360 civarında bina var. Bunların tamamının ihale süreçlerini tamamladık, dokümanlarını gönderdik. Komisyonlar tarafından ihaleler yapıldı. İlimizde an itibariyle 14 bin 360 binanın 6 bini yıkıldı.” Diye konuştu.

Gaziantep 24. Dönem Milletvekili Halil Mazıcıoğlu, GTO Yönetim Kurulu ve “Mimarlar - Mühendisler - Yapı Denetim Firmaları Meslek Komitesi" Üyesi Ahmet Özgözükara, 27 nolu Meclek Komitesi Meclis Üyesi Necdet Kılıç, 27 nolu Meclek Komitesi Başkan Yardımcısı Onur Öztürkmenve çok sayıda katılımcının yer aldığı toplantı soru cevap ile tamamlandı.

Ekli Dosyalar

27 - Mimarlar - Mühendisler - Yapı Denetim Firmaları Meslek Komitesi ile ilgili haberler